Nejste přihlášen/a.
Jak z natočeného videa vytvořit časosběrné. Jde to vůbec. Z fotek ho udělat umím, ale u videa jsem nic nenašla.
Jak píše @mikihans, natočit video a zrychlit. Jenže... záleží na tom, jak dlouhý časosběrný úsek potřebujete. Ruch ulice, pohybující se lidi nebo plující mraky by ještě na klasické video a jeho následné zrychlení šly. Hoší už by to bylo se západem slunce. Tam potřebujete pro čtyř-pětivteřinový záběr (což je rozumná délka jednoho střihu) 60-90 minut videa což je dobrá datová darda; záleží na tom, jak rychle se má ve výsledném filmu slunce pohybovat. Pro ještě pomalejší reálné pohyby (růst rostlin, biologický rozklad) se video nehodí už vůbec.
Narozdíl od timelapse z fotek se u videa také ochudíte o výřez z fotoformátu 6000x4000 na video HD 1920x1080, při kterém máte možnost švenkování výřezem, abyste k němu nemusela používat nesmírně drahé motorové hlavy a pojezdy.
Otázko je co přesně máš na mysli. Pokud chceš např. fotit kytku v růstu to je složitější hlavně na čas. Pokud mluvíš o videu, kde hýbeš objektivem, tak z toho nic neuděláš. Dokonce vím jak dělat 3D fotky a stačí ti jen foták bez stativu a kolejnic takže všechno jde jen to chce promyslet a naplánovat a vyzkoušet. Co přesně chceš vytvořit?
Díky všem za odpovědi, má se to tak, fotoaparát mi dělá fotky, které pak sám převede na časosběrné video - jedná se o rozkvétající květinu. Nějak se mi to ale nelíbí a tak jsem začala natáčet web kamerou do počítače a z toho bych potom chtěla to video udělat, takže časově bude video dost dlouhé. Jednou už jsem takhle natáčela zapadání měsíce, myslím, že to docela šlo, ale už přesně nevím jak ani jestli to bylo zrychlené video nebo z fotek. Budu zkoušet dál.fotek. Ještě otázku, jaké intervaly mezi fotkami budou nejlepší, zpočátku to bylo po 20. min. potom 10, 3 a teď, kdy si myslím, že už by rozvíjení mohlo začít jsem nastavila 20 sec. Fotoaparát mi udělá max. 299 snímků, což je momentálně myslím 5 hod.
Však to říkám. Je třeba stativ, nebo pevnou podložku (zem) a bez větru. Pak je tu svělo a tma. Co se týká toho co budeš vytvářet víš jen ty a podle toho musíš promyslet délku intervalu, kdy foták udělá fotku. Příklad : na kytku která rozkvete za 1 den bych zkusil po 5 minutách a kytku co rozkvete za tři dny tedy 15 minut interval. Pak jsou tu ale jiné časové akce a tam se zase musí promyslet interval a ten je u všeho jiný. Na jedoucí auta např. 5 vteřin. To se musí vymyslet a naplánovat a také čekat, že to hned nevyjde.
To si za prvé musíte vypočítat, nevíme jak dlouho květina rozkvétá. Za druhé potřebujete stativ a zabránění pohybu vlivem větru (interiér, nebo v exteriéru stan). A taky světlo. Stejné na každou fotku. Takže softbox s daylight žárovkami. Na přirozeném denním světle vám to bude blikat, jak nějaký psychedelický obraz po požití LSD.
květina je v interieru, foták na stativu, ale s tím světlem to bude špatné, i s tím výpočtem času, myslela jsem, že to bode trvat den, dva, ale už čekám 4 dny, zatím nekvete.
To si musíte nejprve vyzkoušet s jednou květinou a sledovat čas. Timelapse pak dělat u druhého exempláře. To světlo potřebujete, bez toho to nemá cenu.
Zde je nejlevnější minimální set, se kterým by se to dalo zařídit.
Tak fotit "timelapse"rostlin není žádná sranda a hlavně záleží jakou a jak dlouho kvete. Kolik rostlin odkvete do večera? Moc ne. To by bylo na měsíce jinak, nebo týdny a pak rostlina bez řádného osvětlení moc kvést nebude. To je těžká věc květ a záleží jak dlouho kvete. Je to ale nádhera to jo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.