Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvýšit dosah wifi routeru na 100m

Od: trollll odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

strejda co má barák asi 100 metrů od nás by s náma chtěl mít internet na půl. Znáte nějaký zaručený způsob aby k němu ten router dosáhnul? Teď wifinu chytáme tak 15 metrů od domu, ale k němu to prostě nedosáhne. Máme internet od O2 a router Zyxel. Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Jednoduše. Koupit WiFi AP s vyměnitelnou anténou a k tomu směrovou anténu. Na druhou stranu (ke strejdovi) opět WiFi AP, který umí režim KLIENT a opět stejnou směrovou anténu a namířit antény na sebe. Na 100 metrů úplně bez problému, na to není ani potřeba nějaká extra anténa.

Přesně tak. Takhle to mám udělaný do druhýho baráku. Asi na 200 metrů. Od kamaráda jsem levně sehnal NanoStation, do každýho baráku jeden, v každým mám Wi-Fi a chodí to jedna báseň.
Jiná věc je, že s velkou pravděpodobností nemůžeš svoje připojení přeprodávat dál. Ale kde není žalobce, není soudce

pavelpavel*
hodnocení

0x

Viděl bych strejdu na internet přes jeho mobil jako jednou možnou alternativu. I kdyby to dosáhlo, signál bude velmi slabý.

Nemysl. Se směrovou anténou jde přenášet WiFi na kilometry.

pavelpavel*

Jasně proč kupovat levný kabel do pc, že? Kup si dvě antény a cáluj a lez po střechách. :-D

Levný kabel do PC? A ty měsíční poplatky za internet v mobilu bude platit kdo? Navíc neomezené tarify se ani běžně nenabízejí. Navíc když půjdu s mobilem pryč, tak doma budou bez internetu? Není levnější koupit dva AP a dvě antény, které se dají dát klidně za okno (není důvod s tím lézt na střechu) a mít internet?

pavelpavel*

To je věc názoru a mobil má dnes každý osobně a máš také USB internet. Klidně si ale lez po střechách a cáluj.

Ano, internet v mobilu mám... s FUP 5 GB, což mi v mobilu tak nějak stačí. Ale doma běžně za měsíc protočím přes 100 GB, a to žádný operátor za rozumné peníze nenabízí. Váš nápad je tedy vcelku nesmysl. Navíc opět neodpovídáte na otázku JAK ZVÝŠIT DOSAH WIFI, ale přidáváte úplně jiné řešení, s drahými měsíčními poplatky a naprosto nekomfortní (proč bych měl doma mít internet přes mobil, to už rovnou je lepší mít internet od běžného pevného poskytovatele, nebo 4G "pevný" internet s 4G modemem).

A pořád nevím, co bych měl cálovat, však píše, že o cenu za internet by se podělili a investice do techniky mi vychází maximálně na nějaké 2-3 tisíce, což se mu za pár měsíců vrátí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]