Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
strejda co má barák asi 100 metrů od nás by s náma chtěl mít internet na půl. Znáte nějaký zaručený způsob aby k němu ten router dosáhnul? Teď wifinu chytáme tak 15 metrů od domu, ale k němu to prostě nedosáhne. Máme internet od O2 a router Zyxel. Díky.
Jednoduše. Koupit WiFi AP s vyměnitelnou anténou a k tomu směrovou anténu. Na druhou stranu (ke strejdovi) opět WiFi AP, který umí režim KLIENT a opět stejnou směrovou anténu a namířit antény na sebe. Na 100 metrů úplně bez problému, na to není ani potřeba nějaká extra anténa.
Viděl bych strejdu na internet přes jeho mobil jako jednou možnou alternativu. I kdyby to dosáhlo, signál bude velmi slabý.
Levný kabel do PC? A ty měsíční poplatky za internet v mobilu bude platit kdo? Navíc neomezené tarify se ani běžně nenabízejí. Navíc když půjdu s mobilem pryč, tak doma budou bez internetu? Není levnější koupit dva AP a dvě antény, které se dají dát klidně za okno (není důvod s tím lézt na střechu) a mít internet?
To je věc názoru a mobil má dnes každý osobně a máš také USB internet. Klidně si ale lez po střechách a cáluj.
Ano, internet v mobilu mám... s FUP 5 GB, což mi v mobilu tak nějak stačí. Ale doma běžně za měsíc protočím přes 100 GB, a to žádný operátor za rozumné peníze nenabízí. Váš nápad je tedy vcelku nesmysl. Navíc opět neodpovídáte na otázku JAK ZVÝŠIT DOSAH WIFI, ale přidáváte úplně jiné řešení, s drahými měsíčními poplatky a naprosto nekomfortní (proč bych měl doma mít internet přes mobil, to už rovnou je lepší mít internet od běžného pevného poskytovatele, nebo 4G "pevný" internet s 4G modemem).
A pořád nevím, co bych měl cálovat, však píše, že o cenu za internet by se podělili a investice do techniky mi vychází maximálně na nějaké 2-3 tisíce, což se mu za pár měsíců vrátí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.