Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zčerná mi obrazovka při stažení ovladačů

Od: matesp odpovědí: 8 změna:

Ahoj ,chtěl jsem se zeptat. Proč když si stáhnu windows 10 nebo windows 8.1 a stahuju ovladače pro GeForce GT 1030 2GB GDDR5 low profile, tak mi zčerná obrazovka. Na windows 7 mi to funguje normálně. Prosím o pomoc, nevím totiž co s tím dál.

Můj pc:

Procesor :Intel Core 2 Quad Q6700 2.66GHZ

Ram:4GB

Grafická karta:GeForce GT 1030 low profile 2GB GDDR5

název pc :Optiplex 745

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelpavel*
hodnocení

2x

Už je mi to asi jasné. Co je tam za desku? Optiplex 745?

matesp
hodnocení

Dell Inc. 0M599 (microprocessor)

pavelpavel*
hodnocení

0x

Záhada proč by měla černat? Stáhni ten ovladač odjinud zda to zase zčerná a co je pak dál? Zůstane to černé navěky?

Jinak proto mám W7 protože vše funguje jak má i hry.

Zkus jinou verzi, třeba i starší ovladače, zažil jsem to xkrát... Prostě něco nepasuje...
Myslím jako principiálně... Třeba na notebooku... S originálním ovladačem k desce mi zčerná, ale s ovladačem od výrobce (chipová sada) to funguje normálně...
matesp
hodnocení

Zkusil jsem znova nainstalovat Windows 10 a zase mi to zčernálo i se starším ovladačem. A zůstává to černé i porestartu pc.
olinl

Pro tazatele: Osobně bych dal prvně Aktualizace systému (pokud se dostaneš na internet a nemáš černou obrazovku-jinak musíš spustit aktualizace v nouzovém režimu). Většinou se potom vyhledá software pro grafiku (GPU) sám. Pokud drivery Windowsy "nenajdou", stahni ze stránek výrobce GPU ten nejnovější pro tvůj typ karty.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Takže ze své strany ukončuji své rady. Toto téma je založeno 2x a řekl bych i potřetí s jiným nickem. Navíc se zde objevují odpovědi tazatele s jiným nickem. Nevím co je v pc za desku předpokládám upgradovaný originál s jedním možným čtyřjádrovým procesorem a podle mě ta GT1030 nejde ve Win10 protože ta deská má starý bios a při W10 nejde. Ćipová sada. Osobně nepchopím proč někdo upgraduje polovinu pc a navíc low profile. Nová grafika a procesor nestačí. Víc k tomuto zmatenému threadu není co dodat.

Toto jest patrně způsobeno čipovou sadou M81 a GT 1030 na W10 potřebuje M91 takže přehrát bios, nebo vrátit W7. Nevím možná se pletu, ale píšou to i další, kteří mají naprosto stejný problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]