Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit klíč zabezpečení sítě?

Od: hanes* odpovědí: 19 změna:
Dobrý den,
bydlím v rodinném domě, kdy v přízemí já se ženou a v patře moji rodiče. Internet máme řešený tak, že oni mají v patře router a já si následně pomocí síťového rozvaděče přes zásuvku internet "pošlu" o patro níže. Připojení k vysílači, který mám v zásuvce níže vytváří svojí WiFi, takže se připojuji na tuto s vlastním heslem.
Dnes mi rozvaděč přestal fungovat a potřeboval bych se připojit k WiFi rodičů. Ti jsou bohužel na dovolené v Egyptě, tak nemohu zavolat. Když si v notebooku chci otevřít jejich WiFi, tak mi to píše Zadejte klíč zabezpečení "Od doby, kdy jste se naposledy připojili, se některé informace změnily. Potřebujeme další informace, abychom vás mohli připojit".
Protože jsem laik, tam se ptám - Klíč zabezpečení je heslo k WiFi? Pokud ne, tak co je to za zač a lze tento klíč někde najít?
Děkuji za informaci

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Narychlo jsem koukal na aplikace pro Android a ty chtějí root telefonu. Tak zkus tohle: global.drfone.biz/...

Část 2 je bez rootu, ale nějaké drobnosti tam udělat musíš.

Jinak pokud není heslo default tak ho vyčteš jen na routeru a zařízeních, která ho mají uložený. Další možností je jedině WPS pokud je na routeru povolené (a pokud ho vůbec má), to musíš mít fyzicky přístup k routeru

hanes*
hodnocení

Ještě dodám, že telefon k síti rodičů připojen mám. Jde mi o připojení notebooku.
Je možné klíč zabezpečení zjistit z telefonu s OS Android?
priklad11*

Některé mobily, respektive verze Androidu, po zobrazení WiFi sítě rodičů zobrazí QR kód ke sdílení. Pokud se QR kód něčím sejme, tak je v něm uloženo heslo k WiFi síti rodičů

hodnocení

0x
V tom případě na telefonu vytvořte Hotspot a k němu se pak připojíte notebookem.

z WiFi připojení na mobilu Hotspot neudělá. Buď se k WiFi připojí, nebo WiFi vytvoří.

Jasně,chyba se vloudila,moje blbost.
Kdysi,ještě za časů Nokie a Symbianu,jsem použil telefon jako modem.Připojený kabelem k compu.Takhle by to dnes nešlo?

přiznám se, že to jsem nezkoušel, ikdyž můj mobil by to asi umět měl (v nastavení sítí mám možnost sdílené datov připojení prostřednictvím portu USB)

EDIT: tak jo, funguje to :) mobil připojím k počítači kabelem, zapnu tuto možnost a hned se to v počítačí tváří jako běžná síťová karta, internet funguje :)

pavelpavel*
hodnocení

0x

Co jim poslat jen SMSku, aby napsali heslo?

hanes*
hodnocení

To jsem zkoušel, zatím bez odezvy. Klíč zabezpečení tedy znamená heslo WiFi? Někde to určitě najdu, ale abych pak nebyl naštvanej, že jsem heslo našel ale znamená to nějakou jinou hodnotu.
pavelpavel*

Já tě moc nechápu. Vysvětlím podle sebe. Máš router s wifi. K tomu routeru máš přihlášení tedy jméno a heslo to musíš vědět a pokud se tam dostaneš, tak tam máš VPA kodování k wifi a tam si zadáš další heslo k wifi. To můžeš v nastavení měnit, ale musíš se do toho routeru dostat přihlášením a pokud nemáš kabel jen wifi a neznáš heslo k wifi, tak končíš pokud k tomu routeru fyzicky nemůžeš.

stručně řečno ano, klíč zabezpečení = heslo k WiFi

hodnocení

0x
Za esemesku moc peněz nedáte.
A potom ještě rada na levné volání =
volanidozahranici.cz/...

hodnocení

0x

Tak přesně tohle jsem řešila minulý týden, protože jsem si připojila jeden starý notebook do altánu, abych mohla poslouchat YouTube při práci na zahradě. A chtělo to také ten klíč. Je to heslo "vifi". Já ho ale psala špatně, chyběla mi jedna mezera a pořád to nešlo připojit. Heslo se najít dá, protože pak přišel syn a našel mi ho na internetu. Já jsem pak viděla, kde jsem dělala pořád chybu. Takže musíte mít správné heslo k "vifi" Vašich rodičů.

Ne, heslo k wifi se opravdu běžně na internetu nedá najít, pokud to není výchozí toho routeru a nebo jste ho tam nenapsala ;) A mimochodem dávat mezeru do hesla to jsem ještě neviděl *sok*

Maverik, já jsem na tohle hloupá, ale vím, že jsem tam pořád dělala tu mezeru vypadalo to asi takto: "honda t28" a mělo to být "hondat28". Nebo jsem dělala to t velké písmeno už to nevím, ale zkoušela jsem všechno možné a pořád to nešlo. Pak přišel syn a opravdu to na mém počítači našel.

Jasně a teď si přečti co jsi napsala ;) Reagoval jsem na tvůj tex syn našel na internetu a podruhé píšeš našel v počítači - to ano, tam to najdeš. Ber to klidně, že o nic nejde, ale přijde mi blbé nechat tady pro vyhledávače takovou nesrovnalost bez komentáře.

:-D Aha, tak pro mne je internet a počítač jedno a to samé, protože abych mohla mít internet, musím mít napřed počítač, nebo nějakou jinou "krabku", která by mi dovolila inernet využívat. Tak to se strašně omlouvám, to bych teda nechtěla někoho mást a je dobře, že jste se ozval. Příště se do takových otázek plést nebudu. Ale tento problém mne přilákal, protože se mi to fakt stalo a ten klíč-heslo najít šlo.

rudeljiri
hodnocení

0x

Jak zjistit klíč k zabezbečení sítě

Jaký jsi si zadal heslo k tvý WiFi?

Nebo jsi nechal původní, nastavený od výrobce? To se ti tam pak může připojit každý, koho to napadne. Zvláště když necháš i od výrobce nastavený jméno sítě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]