Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba při taktování grafiky

Od: 666 odpovědí: 3 změna:
Zdarec. Mám v PC grafiku MSI Aero 1050 ti.
Když jsem dneska zkoušel přetaktování grafárny, tak mi hoodně "ujela ruka" a místo abych přidal +50Mhz tak jsem přidal cca +400Mhz a PC se mi hned zasekl...xD říkám si že to je v pohodě, ALE když sem přidal těch +400Mhz tak jsem si neuvědomil, že mám zapnutý automatický spouštění tohoto taktu hned po startu PC! Takže když PC natrvdo vypnu, tak ihned po přihlášení dostanu hned Lag a konečná. Lze to nějak dát do pořádku?
Dělal jsem to v programu MSI Afterburner a Jo, vim že to byla píčovina.
Díky! Jo a grafiku vyndavat s PC nemumim kdyby byla potřeba :)(

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelpavel*
hodnocení

1x

Zdravím (vyslechneš si) tak neumíš vyndavat grafiku? Pak jí neumíš ani taktovat a vlastně o taktování nic nevíš. Co myslíš, že získáš? 2-5 FPS maximálně, což je zbytečné. Taktovat grafiku je nesmysl a prvky které neumí prostě neumí a taktováním je nezíská. Navíc taktuješ kvalitní grafiku a já nepochopím co od ní chceš.

Zjisti si dle OS jak spustit nouzový režim a pak vypni v Afterburneru to zatržení overclockingu při startu. V nejhorším vyndej tu grafiku to zvládne i dítě.

pavelpavel*

Tak jsem ti to zjistil. Hned na startu drž (nebo mačkej) CTRL a ten takt by neměl naběhnout. Kdyby to nešlo zkus ten nouzový režim (spuštění dle OS)

au1
hodnocení

0x
mas na desce integrovanou grafiku? jesi jo, pichni monitor do ni, rozjed komp, a vyresetuj nastaveni v tom taktovacim softu. No a jesi nemas, sezen si nekoho kdo vymenit grafiku umi, a pripadne nejakou ma s sebou :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]