Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paypal lepší než kreditka?

Od: bauerlukin® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, před pár měsíci jsem nakupoval z ebay nějaké blbosti a nejspíše následkem toho mi z účtu strhly neoprávněně určitý obnos peněz. Platil jsem kreditkou. Chci se zeptat v této souvislosti, jestli je dobré používat paypal. Účtují si kluci od Paypal něco za používání? Děkuju

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nějaké procento si účtují. Budeš se muset podívat do sazebníku - může se to lišit i podle zemí a podle částky.

mytrix*
hodnocení

0x

Vy jako zákazník neplatíte nic navíc.
Když se přihlásíte na paypal, tak v historii transakcí vidíte informace o tom, kolik a za co bylo strhnuto.

Jak se to vezme. Neplatí se extra částka navíc, ale berou si to v kurzu měn. Tedy kartou je například převodem cena 850, přes PayPal to bude například 870, tedy horší kurz . Zadarmo to přeci dělat nikdo nebude *frajer*

hodnocení

0x

Ak niečo nakupujem,tak cez aplikácie ako je paypal,kde má presmeruje na môj internetbanking kde sumu potvrdim a po poslatí SMS na telefón bez androidu vloží autorizačný kód priradený k platbe a potvdim prevod.Číslo karty neudávam a aj ak by sa niekto ho dozvedel,tak autorizačný kód k platbe nebude mať.

doplněno 19.07.19 10:03:

Ja to mám u Slovenskej sporiteľni a platím prevodom z účtu,nie kartou.

hodnocení

A bezpečnější to je?
mytrix*

Ano je to výrazně bezpečnější.

1) nikde jinde nemusíte dávat údaje o platební kartě

2) paypal funguje i jako jistý ručitel; pokud nastane problém, jsou schopni platbu dodatečně zablokovat než se problém vyřeší

hodnocení

0x

jakou máte banku? - když já totiž platil přes internet KB, platil jsem 3x a z toho mi 2x kartu zneužili. Přes druhou banku - mBank - platím více než 10 let podle potřeby a dosti pravidelně. Nikdy jsem neměl vůbec žádný problém!

Počítám s tím zde uvedeným - tj. mírný rozdíl částky, kdy podle kurzu mi vychází např. 300,- a strhne se 305,-Kč ...ale to se dívám na nějaký od ČNB a nehledám přímo kurzovní lístek mé banky.

zakus*
hodnocení

0x

Určitě Paypal, kde je výhoda možnosti uplatnění reklamace (poškozené, nedoručené nebo jiné zboží). Navíc číslo karty zná pouze Paypal, také je možné nastvit převodní kurz své banky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]