Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám herní pc už přes rok a od cca března mi nešla nainstalovat jedna aktualizace. Lidi mi radili abych počkal na další a že se to vyřeší samo. No, už to trvá skoro půl roku a aktualizací je tam jak nasráno a pořád nic (čeká na stažení). Už nevím co mám dělat a začíná se to na PC projevovat hlavně ve hrách. Když hraji, tak se mi hra např. přeruší s tím, že mám vypojený Ethernet (hra For Honor). Počítač nechci dávat do továrního nastavení a jinak už nevím co s tím.
Nástroj (pomocník) na aktualizaci se mi zasekne na 99%
Poradite mi někdo? Moc těmhle vecím nerozumim.
Diky!
Zkusíme vyresetovat službu windows update tím, že odmažeme instalační balíčky a mezipaměť
Jelikož jsou to systémové adresáře, musíme nejdřív zastavit pár služeb, jinak by nešly odmazat.
Start -> napsat cmd a po vyhledání Příkazového řádku na něj kliknout pravým tlačítkem myši a zvolit "Spustit jako správce"
Po otevření okna do něj napsat postupně tyto příkazy a každý potvrdit enterem
net stop wuauserv
net stop cryptsvc
Zastaví se tím služba Windows update a služba šifrování viz obr. Příkazový řádek nechte otevřený, budem ho ještě potřebovat.
Teď kliknout na Start -> napsat c:\windows\soft -> kliknout na vyhledaný adresář SoftwareDistribution a po otevření celý obsah smazat...
to samé se složkou c:\windows\system32\catroot2 -> opět kliknout na vyhledaný adresář a celý obsah smazat. Někdy to může hodit chybovou hlášku, že soubor je používán službou šifrování ... v tom případě spusťte příkaz net stop cryptsvc znova - služba se samovolně zapnula (některé služby mají nastaveno automatický restart při pádu)
Jakmile budo oba adresáře prázdné, můžete v příkazovém řádku pustit další příkazy, tentokráte na spuštění služeb
net start wuauserv
net start cryptsvc
No a teď už ve windows update znova spustit vyhledávání aktualizací a mělo by vše fungovat
EDIT: jůůů už jdou vkládat lomítka do textu
Dobrý den,moc pomoct Vám nedokážu, ale spíš hledám taky odpovědi. Mám ten samý problém . Verze windows 10 - 1803, nejde aktualizace, zmrzne a beží třeba celou noc na 99%. Když dám poradce při potižích Windows Update, akorát mi to napíše, že to chce restartovat. Strááááášně dlouho něco dělá pak se to konečně restartuje a nic. Zkoušela jsem všechny to přes ten přikazový řádek , už u prvního mi napíše chybu :
Microsoft Windows [Version 10.0.17134.345]
(c) 2018 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.
C:\WINDOWS\system32>net stop wuauserv
Zastavování služby Windows Update...
Službu Windows Update nelze zastavit.
C:\WINDOWS\system32>
A ja se ptát je tady někdo kdo by mi vědel poradit , proč to nejde zastavit .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.