Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nainstalovat tiskárnu?

Od: malpakapucinsk odpovědí: 40 změna:

Ahoj všichni,
vyměnil jsem si počítač a potřebuju k němu přidat tiskárnu, která byla připojena k tomu starému. Problém je, že ji počítač najde jen jako "neurčené zařízení" (VIZ.FOTO) - je to ta HP Laser Jet P1005. Jako výchozí je nastavena tiskárna, která s tímto počítačem fungovala dřív (Brother HL 3040). No a Brother zůstal v jiné místnosti, bude připojen k novému PC a já potřebuju, aby tenhle starý tisknul právě s tou HP Laser jet.
Prosím, prosím, dokážete mi někdo pomoci a vysvětlit mi to jako úplnému oslovi, který umí počítač akorát zapnout? Díky moc!

Jak nainstalovat tiskárnu?

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavelpavel*
hodnocení

2x

Dám to znovu, protože je to nahoře zarolované.

Tady je ovladač na všechny ...

softfamous.com/...

a tady taky...

driverscape.com/...

Zde je výběr OS..

drp.su/...

malpakapucinsk
hodnocení

MUCHAS GRACIAS ! *smich*

malpakapucinsk
hodnocení

Tak nic. Opět jen DriverDoc... koupit za 30 USD a pak možná něco stáhnu... :(

pavelpavel*
hodnocení

2x

Tady je taky. 163 MB a stahuje se to. Je to ren samý software i s ovladačem komplet.

drivershpprinter.com/...

lmgify
hodnocení

2x

Ten odkaz na 163MB ov/... na stránkách HP (přímý link pro stažení souboru přes HTTPS nebo FTP), který zaslal @pavelpavel, byl asi nejblíže k cíli.

Problém je, že ten soubor uvádí kompatibilitu maximálně s Win7/64bit.

Před pár týdny jsem tady řešil podobný problém s jinou novou tiskárnou HP a stačilo jen stáhnout jiný 1,5MB velký ovladač USB od HP.

attila1922*
hodnocení

2x

1. Zkuste nejdříve na webových stránkách najít nejnovější ovladač k Vaší tiskárně a uložit si ho nejlépe na flash disk.

2. Potom v nastavení (ozubené kolečko v nabídce start) kliknout na zařízení, potom na přidat tiskárnu a potom na text "požadovaná tiskárna není v seznamu". Potom by se mělo objevit dialogové okno s nadpisem "Najít tiskárnu podle jiných možností". Zvolte možnost první nebo poslední a pak dle průvodce pokračujte. Měl by se objevit seznam různých výrobců, takže vyberete HP a a zjistíte zda Vaše tiskárna je na seznamu.

3.Pokud ano, tak ji odkliknete, pokud ne pak vybete nějakou obecnou a při její instalaci použijete již připravený ovladač. Jako port pro připojení doporučuji USB, ale můžete i WiFi nebo Bluetooth pokud to Vaše tiskárna umí. Ovšem při znalostech, které jste uvedl zvolte USB. Doufám, že Vám tyto informace budou alepoň trochu prospěšné.

hodnocení

1x

Jo. Stáhnout příslušné ovladače k rozhraní počítač-tiskárna. Buďto CDéčkem k tiskárně, nebo z webu výrobce tiskárny. A samozřejmě nastavit jako výchozí tiskárnu.

fran56ris*
hodnocení

0x

Na Brotheru ale tisknout nechce... *zed*

fran56ris*
14.07.19 16:34

olinl
hodnocení

0x

Můžeš dát ve Windowsech aktualizace (samozřejmě zapnutá a připojená tiskárna)- většinou vyhledá ovladače Winserver za tebe. Není to ale pravidlo, jinak doinstalovat ručně jak radí ernie.

malpakapucinsk
hodnocení

Díky všem, strašně rád bych ty ovladače stíáhnul, ale na stránkách supportu HP se dozvím, že "společnost HP sestavuje výsledky. To může trvat i 3 minuty. Děkujeme za trpělivost."
Jsem trpělivej už půl hodiny a nic se nezměnilo...
Nevíte, kde jinde ty ovladače najít? Já už jsem bez šance...

olinl

Zkoušel si ty aktualizace M.Windowsů při zapnuté a připojené tiskárně+zapnutém internetu? A ještě-bylo u té tiskárny nějaké CD?

malpakapucinsk
hodnocení

No CD u ní asi kdysi bylo, ale najít ho bude složitější, než objevit kámen mudrců... :)

pavelpavel*

Stáhni si ho jinde 5MB a instaluj. Záleží co máš za Windows. Níže máš odkazy a nemusíš to stahovat od výrobce z webu, ale kdekoliv.

malpa

Mám bohužel Win 10, ale přiznám se, že jiné umístění těch driverů hledám od oběda a nic... asi jsem fakt úplně pitomej...

hodnocení

0x

Stáhnetě si ovladač odtud: support.hp.com/...

a tiskárnu nainstalujte.

Tiskárnu Brother odeberte ze systému.

malpakapucinsk
hodnocení

No to jsem právě chtěl. Jenomže to stále píše Společnost HP sestavuje výsledky. Tato akce může v závislosti na počítači a rychlosti připojení trvat až 3 minuty. Děkujeme za vaši trpělivost.A nic dál se neděje, už čekám 45 minut a furt to má přesýpací hodiny...
rv*

No a já když v tom odkaze kliknu na "stáhnout" tak mi to nabídne stáhnutí ovladačů, které jsou jak je u HP obvyklé, celkem dlouhé - 163 MB. Takže bych mohl nějakou dobu čekat a koukat, jak se to pomalu stahuje.

malpakapucinsk
hodnocení

Já tám mám tohle :(

Jak nainstalovat tiskárnu? #2
pavelpavel*

Tam je jen W7 a nenapsal co má za OS. Tady je ovladač na všechny ...

softfamous.com/...

a tady taky...

driverscape.com/...

Zde je výběr OS..

drp.su/...

malpakapucinsk
hodnocení

Opět DriverDoc... Nutno koupit za 30 USD a pak teprve lze aktualizovat ovladače...

A to tam ten OS nemůžete vybrat?

Mě tam automaticky vyskočí 3.9 MB ovladač pro Win 10/64 bit...

Jak nainstalovat tiskárnu? #3
lmgify

Ten tvůj Základní ovladač ukazuje po rozkliknutí jen kompatibilitu s Wn10(32bit).

Za to ale já přece nemůžu... to web HP nabízí tenhle ovladač... *nevi*

pavelpavel*
hodnocení

0x

Stáhnou ovladač pro HP Laser Jet P1005 podle typu operačního systému a nainstalovat ho a restartovat všechno. Pak zkušební tisk apod ...

malpakapucinsk
hodnocení

Ježišmarjá, děkuju moc! Teď tady dvě hodiny řešíme že ovladače nelze stáhnout, viz.výše...

pavelpavel*

Opakuji najdi si ovladač podle typu Windows já nevím co máš a stáhni to a spust to a řid se instrukcemi. To půjde klídek. *smich*

pavelpavel*
hodnocení

0x

Tady máš nový na všechny typy operačních systémů.

solvusoft.com/...

malpakapucinsk
hodnocení

NEPŮJDE !
Všechny ty odkazy jsou na program DriverDoc, kterej si musíte napřed za 30 USD na rok předplatit a pak teprve půjde stáhnout cokoliv, co potřebujete...

pavelpavel*
pavelpavel*

Zkus tady ten. 163 MB stáhni to. Já ti zkoušet nemůžu že jo.

drivershpsoftware.com/...

pavelpavel*

Ted jsem to stáhnul ten 163 MB kvůli tobě a spustil a zrušil "probíhá extrakce"

malpakapucinsk
hodnocení

Jááááj ! Moc děkuju, to vypadá nadějně. Jestli i tohle selže, jdu do hospody... :-D

pavelpavel*

Hlavně měj připojenou a zapnutou tiskárnu před instalací. Musí to jít jen to chce hledat ovladač jinde a nainstalovat to nemůžu, když mám jinou HP.

malpakapucinsk
hodnocení

HOŠI, SE*U NA TO...
Děkuju všem za snahu, ale sedím u toho od 10 dopoledne. Všechny odkazy jsou na program, kterej musíte napřed ředplatit na rok, pak si můžete snad něco stáhnout. Univerzální tiskový ovladač HP pro WIN10 jsem nedohledal. Vypil jsem mezitím tři kafe a vykouřil 10 cigaret, stejně by mě nakonec trefil šlak. Se*u na to a zítra sem pozvu nějakýho experta.
Ale díky všem a hezkej zbytek neděle, já si jdu léčit nervy...

pavelpavel*

Ted jsem ti ho sem dal a osobně stáhnul a spustil. Má 163 MB

Tady ho máš.

pavelpavel*

Ještě jednodušeji.

ftp.hp.com/...

malpakapucinsk
hodnocení

SRDEČNÉ DÍKY !
Mockrát vám všem děkuju, netušil jsem, že je ještě tolik dobrých lidí. Už jsem si myslel, že mě fakt trefí šlak. S*al jsem se s tím od desíti dopoledne. V půl pátý odpoledne jsem to vzdal, odebral se na terasu s další kávičkou, cigaretkou a chlazenou lahvinkou. Po třech panácích Jägermeisteru ve mě zase začalo hlodat pokušení abych to ještě jednou zkusil. A hádejte co - VYŠLO TO !
Takže obrovský díky hlavně pavelpavel, ten jeho 163MB soubor byl ten správnej.
Snad vám to budu moct někdy oplatit...

Fakt moc díky! Upřímně!

pavelpavel*

Není zač. To je ten samý soubor jako na HP, jen je uložený jinde. Vždy se to dá najít někde jinde, tak hlavní je, že tiskneš. Měj se. *pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]