Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budú dobré FPS-ka?

Od: cappy odpovědí: 7 změna:
Dobrý deň zvažujem kúpu grafickej karty RX 580 (upgrade z gtx 650 ) a chcel by som sa spýtať či by som rozbehol aj najnovšie AAA hry na 1080p 60fps s procesorom AMD Athlon II X3 455 3,3Ghz . Bude to dosť veľký bottleneck ale čo už . Žiadne benchmarky na toto kombo som nenašiel .

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x

AMD si nekupujte, zustante u nvidie

pavelpavel*
hodnocení

0x

Jednak začni soupisem celé sestavy a také uved nějaké nejnovější hry. Pak to můžeme posoudit. Myslím, že jen grafikou to nevyřešíš, protože nepíšeš kolik máš RAM a ten procesor je slabý a grafiku neutáhne na nejnovější hry. Uvidíš.

cappy
hodnocení

Len pre objasnenie mám 16 rokov a ako študent nemám veľa prostriedkov a 250€ na nový PC určite nebude stačiť . Samozrejme plánujem budúci rok ísť na brigádu a dačo pošetriť . Teraz ale mi príde najlepšie upgradenuť aspoň tú grafiku keďže pri hrách ako Dying light , Dead by daylight , Fortnite , mi MSI Afterburner vždy ukazuje využitie grafiky na 99% pričom CPU sa pohybuje okolo tých 70-95% všetko na 1080p .
Motherboard mám MSI 870-c45, RAM 2x4GB DDR3 2666 MHz , HDD 500GB a zdroj Whitenergy ATX 350 W .
pavelpavel*

Rozumím, ale chápej podstatné věci, které očividně nevíš. Nic nekupuj, nebo koupíš a budeš překvapený.

GTX 650 máš verzi jak s přídavným napájením, tak bez něj. Podle toho slabého zdroje a informací o něm vůbec nemá přídavné napájení ten zdroj a na nové hry je slabý. Takže to je jedna věc přídavné napájení některých karet to musíš zjištovat a také zda máš na ně napájení na zdroji, což myslím nemáš.

Druhá věc je procesor ten je slabý. Nadupaná grafika a slabý procesor = sekání a lagy a nic nezrychlíš.

Takže můj názor na věc je takový : 8GB RAM stačí. Procesor je slabý. GTX 650 jak píše kolega tam bude jako maximální řešení a ty hry jsou rok 2015 a 2016 a jede to na tvojí sestavě se čtyřjádrem na 30-50 FPS za což bud rád.

Na RX 580 máš slabý procesor a zdroj, který patrně nemá přídavné napájení na grafiku. Asi to slyšíš nerad, ale kdysi jsem byl jako ty a vím o co ti jde. Bohužel na hry jde ruku v ruce celý hardware a kdo chce hrát nejnovější hry musí zaplatit a kopit lepší stroj. Šestijádro 16GB RAM a zdroj min. 500w a přídavným napájením.

Ty hry mají minimální požadavek čtyřjádro.

commonman*
hodnocení

0x

Ahoj , za mně je do tohle PC kupovat lepší grafiku zbytečnost. Navíc ta 650 tam je asi kvůli tomu 350W zdroji kterej ti stačit k RX580 nebude.

Za 300E se dá sehnat na bazarech I5 3-4 generace s GTX 1060 a odpovídajícím zdrojem. Nebo můžeš poptat pouze desku procesor a grafiku , nabídky budou určitě. Je spousta lidí co upgraduje a odprodává starší komponenty.

cappy
hodnocení

Ďakujem za odpoveď , určite nieco pozriem na bazároch .
commonman*

Doporučuji se ti podívat třeba na FB skupina PC Bazar cca 40tisíc členů. Inzerátů je tam denně spousta , jde tam dát i poptávka a lidi tam komunikujou i tě nasměrujou. Je lepší si tam vybrat někoho s recenzemi protože i tam může být občas podvodník. Má to ale jednu velkou výhodu , pokud tam dá někdo nabídku na prodej PC nebo komponentů která je cenově mimo ostatní ho tam roztrhaj jak psa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]