Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autorská práva

Od: daniel123* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěl bych si zanedlouho vytvořit stránku a proto bych měl pár otázek o autorských práv. Jak koukám, tak hodně lidí dává na svoje stránky i fotky, které právě mají autorské práva a které by třeba na google rozhodně nenašli, kdyby to hledali s povolením o opětovném použití. Samozřejmě jsou tu ještě specializované stránky, kde jsou právě jen ty fotky s povolením o opětovném použití, ale tam to taky nějak nemůžu najít.

Jak je možný, že některé fotky co mají autorská práva jsou normálně viditelné na někdy i cca 50 stránek? Moje otázky jsou teda

Je bezpečný používat (nekomerčně) fotku co má autorská práva, ale je už použivána i jinde?

Hrozí mi vůbec nějaká pokuta, pokuď používám fotku s autorským právem, která je ale z jiné země? např. Anglie,Německo atd.

Možná vám to připadá jako blbá otázka, ale o tomhle moc nevím a chci si být jistý.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Řeknu to asi takhle: kde není žalobce, není soudce. Teoreticky by se o porušení zákona mohlo jednat, ale podle mě ilustrační fotky na soukromém nekomerčním webu nikdo řešit nebude. V nejhorším případě tě držitel práv může vyzvat k jejich odstranění.

daniel123*
hodnocení

Děkuji za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]