Nejste přihlášen/a.
Mám NB Asus ,baterie se nedá vyndat.Můžu nechat napajecí adaptér pořád v zásuvce? Aby se ta baterie nejak nezničila když bude stále pod proudem. Neco mi v levo dolu naskakuje v angličtine ohledem nastavení provozu baterie. Na starém NB jsem baterii vyndal a šlo to jenom na adaptér. NB používam jako stolný počítač ,takže baterii nepotřebuji . Ješte jedna věc: Adapter má výkon 45W a NB má na štítku taky 45W. Ten adaptér měl mít větčí výkon aby tam byla rezerva ,no ne?
Takže můžu adapter nechat v síti celý rok v kuse.Nerozteče se ta baterie z toho. Škoda že nejde vyndat. Proč je pořád ten nápis vpravo dolu.
Ano ,teď jsem na to kliknul a jsou tam možnosti: 100%,80% a 60% a nejaký anglický text je tam u každého.Mám tam teď nastavené 100% asi chce aby se to snížilo,nevím. .
Preložol som ty anglické nápisy .Najšetrnejší provoz pro baterii je 60%,asi to tak nastavím. A když je 100% ,píšou že se nemá současne nabíjet ze zásuvky.Proto se mi zobrazuje ten nápis ,mám tam teď 100%.Musím to snížit.
O baterii mi až tak nejde , jen se obávam,že kdyby se ta baterie pokazila tak by možná nejel počítač ani na adaptér,když je tam trvale zabudovaná. Možná je to nejako navzájem propojený. Píšete ,že se o neco prodlouží životnost baterie .To znamená že tu baterii budu muset počas životnosti počítače měnit?
Používejte NTB v souladu s popisem výrobce, provozovat NTB bez baterie je v rozporu, proto někteří výrobci začali dávat baterii uživatelsky neodnímatelnou a někdy mají i dvě, jedna je ještě uvnitř i když je přítomna odnímatelná. Provoz s adapterem nemzamená, že je z toho počítač úplně bezradný a musí baterii bezhlavě nabíjet než minimálně vybuchne. Neni to telefon v režimu nabít, odpojit používat, vybít nabít atp. Naopak NTB obsabuje elektroniku, která je navíc řízená softwarem a ti, co to provramovali, tomu rozuměli, nejste nikterak divný, že používáte NTB stacionárně, ve skutečnosti to tak dělají po většinu času asi všichni. Ta informace v aj múže být doporučení nenabíjet baterii na 100% kapacity, protože pak se dožije déle, nicméně vymstí se to když potřebujete neplánovaně pracovet bez napájení ze sítě. Muže to být taky návrh na změnu nastavení k dosažení menší spotřeby. Ohledně výkonů adapteru lze jen následovat pokyn výrobce, používejte jen doporučený kompatibilní adapter bez ohledu na parametry a vše bude OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.