Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spálený konektor

Od: nov odpovědí: 6 změna:
Ahoj, mám otázku. Jaká je příčina nebo co jsou příčinou spálení konektoru u ntb?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud se jedná o napájecí konektor (nepíšete, o který se jedná), pak příčinou bývá špatný kontakt buď přímo v konektoru nebo v připájených vodičích (studený spoj), kdy se nedokonalý spoj ohřívá protékajícím proudem; zvětšený přechodový odpor, tedy i úbytek napětí a tedy i ztrátový výkon (ohřev) spoje...

hodnocení

0x

Ahoj, může to být přechodovým odporem, kdy na spojení působenim proudu vzniká úbytek napětí a tím pádem i výkon - konektor hřeje = vetší odpor atd. to kola. Často se stává, že se izolace uvnitř kabelu těsně za konektorem naruší vlivem mechanického namáhání a vodiče se spojí do zkratu. Obě varianty ale většiniu ke "spálení" nevedou, v prvním případě ntb pozná levárnu a přestane nabíjet, ve druhém zdroj obsahuje ochranu před zkratem.

nov
hodnocení

Nedal se nabijet, jelo to jenom když jsem to nastavil do opt. Polohy ale potom už to přestalo jet úplně .

hodnocení

0x
To nezní jako spálený konektor, ale špatný kontakt někde. Buď konektor vytržený z desky (pokud je přímo na ní), nebo vadný kabel u konektoru.

nov
hodnocení

No dal jsem to do servisu kde mi diagnostikovali konektor, minulé mi měnili základní desku s tím stejným problémem po 2 hodinách přestalo zase nabíjet , dneska mi to má přijít ale stále nevím příčinu. na opravu čekám měsíc a nerad bych šel do servisu i po 3 , zajímá mě jestli to nemohl způsobit třeba nabíjecí adaptér.

A vy jste to do servisu nedal i s adaptérem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]