Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet se pripojí automaticky po zapnutí NB

Od: novak1* odpovědí: 10 změna:

Mám Mobil partner na internet,sim karta ,USB, .Teď jsem to prohodil do nového počítače ale když zapnu počítač tak se okamžite pripojí i Internet .Jak to nastavit aby se to nezaplo samo ale jenom když to zapnu já,tak to bylo v starým počítači.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Můžete v onom programu Mobile Partner zkusit v Nástrojích -> Nastavení -> záložka Obecné -> zkontrolovat, zdali se Vám program nepouští automaticky po startu Windows. Je ale pravděpodobné, že nové PC s novým operačním systémem windows 10 umí komunikovat s modemem napřímo a programu už netřeba. Potom bych tedy zkontroloval síťové připojení.

Na obrazovce vpravo dole vyberte ikonu sítě ( pokud jste přes wifi -> tak kliknout na tři obloučky s tečkou, nebo jste přes onoho operátora a ikonka připojení je signál GSM takové tři svislé čárky) a pak vyberte ikonu mobilní sítě , která se v seznamu zobrazí. Obvykle se vedle ikony mobilní sítě zobrazí i název mobilního operátora. Pokud je políčko Nechat systém Windows, aby udržoval mé připojení zaškrtnuté, tak odškrtnout... Poté budete muset pokaždé, když budete chtít na internet udělat tento samý postup, ale dáte jen Připojit.

Internet se pripojí automaticky po zapnutí NB

Nemohl jsem to najít česky :/

Internet se pripojí automaticky po zapnutí NB #2
novak1*
hodnocení

Už jsem to našel,vpravo dolu je ikonka internet a tam se to dalo nastavit manuálne aby se to zaplo když já chci.W10 to zapínal automaticky s počítačem, ten internet . Mám ješte dotaz .Počítač signalizuje že ,zařízení nebylo možné rozeznat,to jako že ten tuner na Mobil partner a občas se sám od sebe vypne internet.Kde bude chyba? Ten tuner má 9 let ,možná že je zastaralý a nebo nejak poškozený.Pomohlo by koupit nový?

S největší pravděpodobností by to pomohlo. 9 let staré zařízení totiž nemusí být windows 10kama podporováno (windows 10 vyšly až v roce 2015)

111®
27.06.19 09:08
hodnocení

0x

hodnotím

hodnocení

0x

Mylím, že internet se automaticky zapíná na každém počítači, jinak bys ani nepoznal, že přišla pošta.

"post hoc ergo propter hoc" - pošta přišla, protože byl zapnut internet... ne že byl zapnut internet, aby přišla pošta .-)

U připojení ethernet kabelem (nebo chcete-li kabel CAT-6 s konektory RJ45) tomu tak je a kdykoliv zapnete počítač, běží i internet... tam se vypnutí internetu dá zajistit jen vytažením kabelu a nebo přímo zakázat síťový adaptér. Je to i logické... tam kde je zásuvka RJ45 bude někde i zásuvka 230V.

Ale u bezdrátu (Wifi či mobilní širokopásmové připojení) by bylo hodně nepraktické, kdyby tyto adaptéry byly neustále napájeny ikdyž není internet potřeba. Např někde v terénu bez možnosti dobití, kde ani není signál. Proto 1) mají mají tyto adaptéry systémem windows většinou zapnutou volbu "povolit počítači vypínat toto zařízení z důvodu úspory energie" a 2) dají se vypnout manuálně hardwarově i softwarově - notebooky na to mají po straně takový přepínač (hw) a každý ntb má i svou kombinaci FN+n na vypnutí a zapnutí bezdrátu (sw). A u každé wifi sítě si můžete nastavit, zdali se k ní má připojovat automaticky nebo ne a to samé je u SIM, kde si můžete nastavit totéž.

Jen jsem chtěl upozornit, že bez zapnutého internetu případná pošta nedorazí.

neke ;) ta původní věta má úplně jiný význam, než jen "bez zapnutého internetu pošta nedorazí" ... mimochodem to je moudro, kteý by blbého nenapadlo. Já vám naoplátku prozradím, že z kohoutku neteče voda, dokud jej neotevřete... nicméně netvrdím, že je každý kohoutek automaticky otevřený .-)

Každý ale není genius. Někdo potřebuje občas "nakopnout".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]