Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Chci prodat NT HP ,tři roky starý.Potřebuji poradit jak "vyčistit" a čím vytáhnout moje fotky,apod a vše ,aby měl kupující čistý NT.Děkuji.
1) Zálohování
Koupit si externí disk (přenosné úložiště - viz alza.cz/... ) , připojit ho k PC do USB portu a spustit program zálohování -> viz obr 1
Neboli kliknout na Start -> napsat zálohování -> vybrat nalezený program -> postupovat podle bodů
2) Tovární nastavení
viz obr 2. a 3.
Neboli kliklnout na Start -> napsat obnovení -> vybrat nalezený program -> postupovat podle bodů
"Bude pak jako z obchodu"
Nebude. Jak z obchodu bude operační systém, ale data tam zůstanou beze změny. Pro téměř dokonalé vyčištění by bylo nutné disk přeformátovat, ale to by se odstranil i ten operační systém (dobrý ajťák by ale i z přeformátovaného disku dokázal většinu vymazaných dat dostat). Existují programy, které data dokážou přepsat a tím prakticky zlikvidovat, ale takový program asi tazatel nevlastní. Takže data smazat, vysypat koš a doufat, že nikomu nebude stát za to je hledat.
Externí disk je přenosné paměťové zařízení, které se připojí k počítači a funguje jako další disk počítače. Dají se tak na něj přetáhnout a uložit téměř veškerá data z počítače a třeba je pak spustit na úplně jiném počítači.
Existuje jich spousta, zkuste kouknout třeba sem.
Pozor, to za pár stovek nejsou externí disky, ale jen pouzdra na disky!
Proč mu cpete externí disk,když na fotky mu stačí Fleška.?
To by musel mít alespoň 100 - 200 000 fotogafií aby se vyplatil externí dik za 1 500 Kč.
a pan jasnovidec ví, kolik těch fotek (a mezi nimi třeba taky videí) má? Navíc tazatelka píše "fotky,apod a vše", takže asi nepůjde jen o pár fotek...
Platí Tě prodejci disků nebo co .Snad záleží na ní co si vybere.
Chytrák z Kocourkova.To miluju. Já jasnovidec - ty zateměnec...
Já nikomu disk necpu, nauč se číst. Ale ty tvrdíš, že STAČÍ FLASHKA. Přitom nevíš, kolik těch dat má.
Nejspíš proto, že mít důležitá data, (tedy taková, o která nechci přijít a která nemohu pořídit znovu = typicky právě moje fotky), uložená na flešce, zejména kdyby to byla jediná kopie, je, mírně řečeno, poněkud pošetilé. Fleška může umřít ze dne na den zcela bez výstrahy a už z ní nemusíte dostat ani "ň". Přesně totéž platí i pro paměťové karty z foťáku. Rozumná zálohovací média jsou harddisky, optická média (DVD, BR) a případně cloud. Přičemž platí, že zálohovaná jsou pouze data, která se vyskytují nejméně v dvou identických kopiích na fyzicky oddělených různých médiích.
Už jsem zálohování dat na extHDD a uvedení nbooku do továrního nastavení nedávno úspěšně udělal pro známého (měl Win 8.1) ; nebylo to kvůli prodeji, ale kvůli tomu, že si svými "experimenty"Windowsy totálně rozhodil a jednodušší řešení nebylo možné. Tehdy jsem kvůli tomu prostudoval hafo článků, proto jsem chtěl zde také přispět, ale v dotazu mně zásadně chybí údaj, o které Windowsy jde (před 3mi roky se prodávaly nbooky s Win8.1, některé firmy ještě doprodávaly nbooky s Win7, tazatelka také mohla později využít nabídky Microsoftu a upgradovat Win8.1 na Win10). Ve zdejších odpovědích obdivuji, že se respondenti neptají, o která Win jde, a hned navrhují řešení. Microsoft tohle neumí : Na své stránce ( support.microsoft.com/... ) uvádí postup pouze pro Win8.1, a pro uživatele Win10 uvádí odkaz na svou jinou stránku (protože postupy Microsoftu pro obnovení do továrního nastavení Win8.1 / Win10 se diametrálně liší !).
Sorry jako ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.