Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení PC s TV

Od: romana* odpovědí: 9 změna:
Poraďte mi prosím jak mám propojit PC s televizí, abych mohla přehrávané filmy vidět v televizi a nemusela sedět u PC. Mám XP ale TV kartu ne. Vzadu PC není zdířka na anténí vstup výstup. Vypalovat filmy a koupit si přehrávač se mi nechce. Jde mi o DVD a formát souborů AVI. Přehrávám si je na Media Player. Dík.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fofo*
hodnocení

0x
Ale určitě tam máš zdířku na S-video, či jiné, podívej se na výstupy z grafické karty, dále jaké zdířky jsou v televizi a podle toho koupit kabel. V PC nastavit na grafické kartě klonování obrazu a je to. :)
romana*
V tevizi mám plochý konektor na 20 pinů. V PC kulatý výstup popsaný TV OUT. Jak jsi říkal o tom kabelu, dá se normálně koupit? Také nevím jak nastavit tu grafickou kartu. Každopádně dík.
derek*
Ten plochy konektor na TV se jmenuje SCART (nekdy taky EUROSCART) a ten na compu ktery je popsany TV Out, ten by mel mit zlutou barvu, ze? Tak to je obyc kontektor typu CINCH. Takze se stav v elektru a chtej SCART <-> Cinch kabel. Nelekni se jestli tam tech cinchu bude vic, jeste bily a cerveny, krome zluteho. Ty jsou na zvuk a ten se bude zapojovat zase jinak. Nastaveni karty muzes resit az po tom a postup se taky bude lisit podle toho od ktereho vyrobce to je - zda nVidia nebo ATI.
nasranek*
zapomněl jsi říct že do SCARTU by chtělo přidat ještě vystup zvuku
derek*
Nezapomnel. Jestli sis to precetl, tak by sis tam toho vsimnul. Jenom jsem to nechtel psat do detailu vse najednou a zahlcovat ji. a hlavne ne kazdej si bude poustet zvuk pres bednu, ja si to radsi poslechnu pres repro u compu, nebo jeste lip pres pripojenou hifi vez.
romana*
Zapojení kabelu problém nebyl, a podle návodu jsem i nastavila to klonování. Bylo to přesně jak jste popsali. Funguje obraz i zvuk. Díky všem pánové.
tom*
az to provedes technicky, tak v PC se to nejlepe nastavuje programem TV TOOLS, ale musis dat pozor na jednotlive verze, jsou vzdy pro ruzne graficke karty!
romana*
Ten kabel už mám vyřešený, v obchodě mi poradili. Horší to bude s nastavením grafické karty, nejdříve mi dalo práci zjistit jaká tam vůbec je. V papírech jsem zjistila následující: GA GLX NV 64MB DDR GF4 MX440SE/128/TV od firmi Galaxy nebo NVidia. Jsem z toho paf, spousta čísel a nevím jak ji nastavit. Našla jsem i nějaké CD k tomu dodávané.
fofo*
No vzhledem k tomu, že máš XP, mělo by PC poznat samo, že je něco nového připojené, zapoj kablíky, pak stačí kliknout pravým tlačítkem myši na plochu, vlastnosti - nastavení - upřesnit - GE Force a nastavit klonování obrazu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]