Nejste přihlášen/a.
Ahoj, relativně nedávno jsem přešel už na trvalo na Win 10 (dřív jsem ho testoval, ale vždycky jsem se nakonec vrátil k 8.1) a ještě mě tu štve jedna věc - prohlížeč fotek, nebo-li aplikace "Fotky".
U starších Windows proběhlo vykreslení fotky v "prohlížeči obrázků" prakticky hned. Na WIN10 se aplikace Fotky jako taková spustí prakticky hned, ale samotné vykreslení obrázku asi vteřinu a půl trvá a to mi vadí, když potřebuju rychle zhlédnout několik různých obrázků ve složkách (nejsou za sebou), zbytečně to zdržuje.
Na následnou práci s fotkami používám jiné programy, ale potřebuji něco rychlého a lehkého jako výchozí program na prohlížení. Žádné extra funkce od toho neočekávám, jde mi opravdu primárně o rychlost spuštění a vykreslení.
Má někdo nějaký tip? Díky moc
Dobrý den, stále používám (a to i pod OS Linux) program IrfanView - obrázky nevykresluje, ale hned zobrazuje (záleží i na velikosti obrázku a nastavení programu). Je rychlý a funkce Náhledy (s volbou jejich velikosti) je fajn pro práci ve složce, kde jsou obrázky. Myslím, že tento program pracuje svižně i na méně výkonném HW. Zdravím!
mikihans - no, vidíte. Já jsem zase jiné funkce IrfanView (kromě prohlížení, zvětšení apod.) snad ani nezkoušel (na úpravu obrázků používám GIMP).
libor007 - to je nostalgie, resp. dlouhá léta používání pod OS Windows. No, a když jsem rozjel tento program ve Wine i pod OS Linux, tak nemusím nic měnit. Navíc je prostě (z mého pohledu) jako prohlížeč obrázků nejlepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.