Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDD - 3 disky v jednom :D

Od: hdd odpovědí: 3 změna:
Potřeboval bych poradit, když mi TV nevezme 3TB HDD, pomohlo by rozdělit HDD na 3 po 1 TB např.? A jde oddělit část disku co je volná, nebo musí být disk volný celý?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

To ví jenom ten, kdo programoval software pro vaši TV. A možná ani on ne, protože pro komunikaci s HDD použil nějakou cizí knihovnu.

anon65534
hodnocení

0x

Rozdělit disk jde, čístý být nemusí, většina programů (ne-li všechny) automatický dělá nové oddíly na prázdném místě.

Jestli to pojede na televizi? to nikdo neví osobně bych zkusil rozdělit ten disk na víc malých oddílů třeba 3*250GB a pak zbytek a každý oddíl naformátovat na jiný souborový systém (já bych volil Fat32, NTFS a exFat), potom dát na každý z těchto oddílů testovací video a zjistit jestli se disk zobrazí a zda půjdou nějaké tyto videa přehrát.

Rozdělení disků by mnělo jít udělat v disk managmentu ve windowsech nebo třeba v Gparted na GNU/Linuxu ale teď opravdu nevím jak se jmenuje disk managment ve windows česky

hodnocení

0x

Televize si před použitím formátuje disk sama. Podle mne to tak nejde. Většinou je v manuálu popsáno, jak velký disk je možno použít. Disk pak lze používat jen pro tu televizi. Pokud ho budeš chtít použít třeba v PC, musíš ho opět v PC přeformátovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]