Nejste přihlášen/a.
Hledal bych na bazoši od velikosti monitoru 17", ale ještě lépe starší PC vč. monitoru 19-24"- tj. stolní.
Nebo potřbuje starší dotyčná osoba přímo NTB?
ntb například pc.bazos.cz/...
ideálně však min. 4GB ramky - pc.bazos.cz/...
u těch stolních PC je cena poloviční při stejné obrazovce - pc.bazos.cz/...
nebo za ty 3 tisíce pc.bazos.cz/...
@jmlc nevím, na co se tu snažíš narážet. SSD je rychlejší ve všech ohledech a rozhodně není dražší.
Pokud se bavíme o základním notebooku pro důchodce, který to nemá jako skladiště dat, tak mu bohatě stačí 240GB disk. Nový plotnový disk pod tisícovku nekoupíš. 240 GB SSD stojí kolem 800 Kč. A rozdíl v rychlostech je opravdu obrovský.
Jako systémový disk bych si už plotnový nikdy nekoupil.
Kam můžu, tam doporučím SSD. Jenomže tady vidím nabídku na internetu - prodej NTB nebo počítačů jako kompletů - kdy každý hejl vidí SSD a už to nacení o 2000,- dráž.
Pokud si koupí za 1000,- starý NTB, který je funkční, může samozřejmě koupit za 600,- SSD disk, přehodit OS... ALE - opravdu si myslíte, že důchodce, který chce myší kliknout na článek, ten si pak hodinu čte... nebo si pustí on-line stream s nízkým rozlišením, bude nutně potřebovat SSD?
Starý tablet od 10" je dražší než starý NTB.
Takové "hlavně si kupte NTB, který bude mít SSD" je dle mého názoru mimo realitu pohledu na věc.
Jen na okraj... Dost mne irituje pojem "důchodce". Celež život jsem byl ajťák a i když se tím v důchodu už nezbývám, tak si myslím že v mé věkové kategorii je to označení spíše pejorativní. Ale uznávám, že ve věkové kategorii například 80+ už by to bylo něco jiného.
Mně je upřímně jedno, že Vás to irituje.
Chtěla jsem pouze radu od dobrých lidí. Nejsem povinna sdělovat pohlaví, ani věk dotyčné osoby.
A pokud vím, na finance jsem se též neptala.
Děkuji a mějte krásné léto !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.