Nejste přihlášen/a.
Nekupovat už nabízené "herní"počítače! Nekupovat akční výprodejové staré krabice, které vypadají jako nové.. přitom uvnitř mají 5 let starý HW..
Za 15tis se dá poskládat slušný PC. Za chvíli něco najdu.
dostal jsem se trochu výš zde ... ale jde to obejít skládáním po akčních cenách nebo nákupem grafické karty v záruce - jsou jich plné internetové bazary... gtx 1060 je i za 2000 se zárukou
Ten vybraný bude fungovat. Když se v tom nechcete vrtat, tak to má vše potřebné. Někdo řekne, že je to šmejd - integrovaná grafika, žádný ssd disk, jen 8 GB paměti, ale je to standardní značková sestava, tak snad je rozumně odladěná se zajištěnou podporou.
Nemáte tam monitor, ale pokud se nejedná o profesionální práci s kalibrovanýma barvama, tak postačí 4K televize - za málo peněz dostanete velkou obrazovku s vysokým rozlišením - při práci s grafikou velmi příjemné.
Ale já bych do toho taky nešel. To je pro někoho, kdo chce normální spolehlivý stroj, ve kterém se nechce vrtat.
Profesionální práce s kalibrovanýma barvama na počítači za patnáct litrů? To je dobrý tohle. Má tady vůbec někdo představu, co photoshop a renderování videa potřebuje? Jo, na té shitce to jde taky, ale přidáš párvteřinový klip do stopy a jdeš vařit kafe, než si ho můžeš přehrát v náhledu.
Se střihem videa nemám absolutně žádnou zkušenost, ale myslím že na něco takového budete potřebovat PC, se kterým se do 15000 nevejdete.
Pro "běžnou"grafiku (photoshop, ilustrator, indesign) vám bude stačit pc který splňuje systémové požadavky (mrkněte zde, photoshop bude z těch programů asi nejnáročnější). Pokud budete dělat i v indesignu na větších dokumentech (200 stran a více) tak určitě větší ramku (8 minimum, spíš 16). Skoro určitě pc s ssd diskem. Podle toho bych vybíral sestavu. Nebo jestli máte známého, který vám pc složí z komponent tak do toho jděte, určitě pár korun ušetříte.
Hlavně ale nešetřete na kvalitním monitoru. Ideální je mít možnost do budoucna připojit k pc ještě druhý monitor, práce na dvou monitorech se vám výrazně usnadní a zpříjemní.
Další položka je kvalitní myš (multitlačítková, s nastavitelným rozměrem). Já kdysi (10? let) koupil myš za asi 4k, dodnes funkční a já i mé zápěstí je za ni velmi vděčné. Pokud budete chctít i kreslit, tak další položka na nákupní seznam je stylus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.