Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna přestala komunikovat s počítačem

Od: cesmina* odpovědí: 12 změna:

Máme tiskárnu HP 1400 a během tisknutí přestala tisknout a na pokyny z počítače nereaguje.Zapnutá je dobře a když kliknu na Řešení problémů HP ,tak se mi objeví zelené zaškrtnutí se slovy ,že je tiskárna připravena .Po klinutí v text.dokumentu na tisknout se mi dole v liště objeví text tiskárna off-line.Netiskne ani zkušení stránku.Je možné ,že tato asi 13 let stará tiskárna nechce "kámošit" s Windows 10.Do té doby tiskla,ale chvilku jsme museli čekat než začne tisknout.Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkusil bych restart počítače a vypnout a zapnout tiskárnu.

cesmina*
hodnocení

To jsem udělala několikrát a nic se nedělo.

A co ovladače? Stáhnul bych nejnovější a vidělo by se.

hodnocení

2x

tyto levné tiskárny mi při přechodu na W10 také přestaly často tisknout. Jedno je, jestli Pixma nebo HP .. i když to mělo korektní ovladače, najednou se tiskárna ztratila. Vytáhnul jsem káblík a vložil do druhého USB - najednou ok.

¨Jenže- jen pár stránek a zase problém.

Když jsem to řešil s podporou, odkazovali mne na podporu windows, že u nich je všechno ok. Vyřešil jsem to koupí jiné tiskárny

doplněno 10.06.19 16:28:

Dost možná se provedla aktualizace ovladačů - a díky tomu se tiskárna ztratila... nové ovladače ne vždy pomůžou. Zkusil bych se vrátit bodem obnovení do předchozí verze funkčnosti tisku - třeba pár dnů.

Ale i tak už přemýšlejte o nové... bohužel, je to jedna velká mafie, co se navzájem podporuje kvůli novým výrobkům.

doplněno 10.06.19 16:34:

velmi se mi líbí multifunkcni-zarizeni.heu/... - zvláště díky tomu, že náhradní inkoust je velmi levný... pro běžný domácí tisk si myslím ideální věc.

cesmina*
hodnocení

U nás nepomohlo ani přepojení do jiné USB ,ani restart. Je zrovna úplně odpojená a uvidíme zítra co bude či nebude dělat.Jinak když do ní vložím něco k okopírování ,tak kopíruje.

cesmina*
hodnocení

Není špatná ,ale nejdříve musí být manželská porada,i když mi řekne ať koupím co chci.Jinak díky oběma .

olinl

Tohle W10 dělají-mají špatnou programovou podporu pro starší periferie. Spíš jde o řešení problémů s těmito staršími zařízeními, se kterými se nechce Microsoft zabývat. Zlatý XPéčka a trochu sedmičky. Také se "tlučou" dva Op. Systémy připojované k jedné tiskárně-mám k dispozici stařičkou HP laserjet 3330 s USB vstupem, na W7 se vše vytiskne, připojím "desítky" z druhého PC a tiskárna (logicky) nevytiskne nic. Snažil jsem se o různá nastavení na W10, stahoval drivery apod. a výsledek přetahat vše na flesh disk a "přes" sedmičky vytisknout. Dva O.S. pro starší tiskárnu problém. Nevím jak dnešní technika a různé O.S., to musí povyprávět nějaký IT pracovník..

cesmina*
hodnocení

No právě ,předtím byla s XP, ale ta začala zlobit a už mi to nechtěli opravit,tak máme W 10.Asi sedm měsíců jim to spolu celkem šlo ,ale teť už to nejde.

petrx*
hodnocení

2x

Zkusil bych:

support.hp.com/...

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Mě pomohlo tiskárnu odinstalovat a znovu nainstalovat pomocí instalačního CD (při koupi tiskárny). Ida

cesmina*
hodnocení

Mě ji v listopadu instaloval pán ,který mi sestavil ( vyrobil) počítač.Říkal ,že to instalační CD nebude fungovat při W10.Tak stáhl nějaký jiný instalační program z internetu.

111®
hodnocení

0x

použil bych ovladče odsud , klik na Change a vybrat operační systém W10 a buď 32 nebo 64bit: support.hp.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]