Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
vybírám novou baterii do svého notebooku a narazil jsem na to, že se prodávají baterie s nižší kapacitou v mAh při 11,1V a pak baterie s vyšší kapacitou v mAh, ale při 7,4V. Chci se tedy zeptat, zda bude v notebooku fungovat i baterie, která má proti originální (11,1V), pouze 7,4V? A jak to prosím bude s výdrží na baterii? Bude lepší koupit baterii s 6000 mAh při 7,4V a nebo 2800 mAh při 11,1V?
Omlouvám se za možná zbytečný dotaz, ale elektronika jde tak trochu mimo mě.
Vřele děkuji za odpovědi!
AAKG
Děkuji za odpověd. Ale proč tedy drtivá většina neoriginálu, včetně "renomovaných" jako Avacom nebo Patona mají baterie pouze se 7,4V? To právě nechápu, proč by někdo prodával baterie, které nebudou fungovat?
Tak se rozhodni, jaké napětí má originální baterie! Nahoře píšeš 11,1V, tady zase 7,4V. Musíš koupit baterii s napětím takovým, jaké měla ta originální. Já teď nevím, která to je.
A vůbec: Napiš přesný typ notebooku, do kterého tu baterii sháníš. Třeba se posuneme dál.
Baterie nemusí mít úplně stejné napětí, ale liší se to jenom o kousek, zpravidla 10,8V nebo třeba 11,1V..., 14,4V a 14,8V Ale asi aby měla 7,4V, Tak to je nějaký nesmysl... Spíš to bude asi chyba..
Připadáš mi natvrdlý Ty! Tazatel se ptá, zda může akumulátor do notebooku pracovat seprávně, když je místo originální baterie 14,4V třeba 7,4V ... A né jestli jsou to násobky či ne, to snad ví každý , dokonce každý výrobce článků udává +- nějako desetinu u originálního článku, ještě může být i zakomponován úbytek na měřícím obvodu...
A je třeba zajímavé, že jsem měl baterii do telefonu originální 3,8V a náhradní 3,7V a mělo to docela velký vliv na dobíjení a kalibraci baterie... A přitom by to mělo být vlastně stejný... Jenom jiná norma ne?
Řešil jsem stejný problém u jiného notebooku a nebyl jsem evidentně sám. Domněnka je, že výrobce během výroby inovoval a bez změny typového označení změnil napětí baterie. Pud sebezáchovy velí požít baterii stejného napětí jako je ta původní.
Vypadá to že ty Delly se ohledně akumulátoru vyrábějí ve dvou verzích:
Tak je nutné použít akumulátor se shodným napětím jako měl akumulátor původní.
Ahoj,
tak bych chtěl jen níže malé info. Ještě jednou bych chtěl všem poděkovat za rady. Koupil jsem obě baterie, jak s 11,1V, tak i se 7,4V. Korektně fungují obě, není znát žádný rozdíl ve výkonu ani v ničem jiném mezi 11,1V a 7,4V baterií. Ale vyšší kapacita u 7,4V baterie je znatelná, protože notebook na tuto baterii dokáže běžet zhruba o 2-2,5h déle dle využití. V obchodě jsem se domluvil, že vezmu obě a jednu z nich vrátím, takže nakonec budu vracet tu 11,1V baterii.
Ještě jednou díky moc všem za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.