Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie do notebooku 11,1V vs.7,4V

Od: aakg odpovědí: 20 změna:

Ahoj,

vybírám novou baterii do svého notebooku a narazil jsem na to, že se prodávají baterie s nižší kapacitou v mAh při 11,1V a pak baterie s vyšší kapacitou v mAh, ale při 7,4V. Chci se tedy zeptat, zda bude v notebooku fungovat i baterie, která má proti originální (11,1V), pouze 7,4V? A jak to prosím bude s výdrží na baterii? Bude lepší koupit baterii s 6000 mAh při 7,4V a nebo 2800 mAh při 11,1V?

Omlouvám se za možná zbytečný dotaz, ale elektronika jde tak trochu mimo mě.

Vřele děkuji za odpovědi!

AAKG

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nebude fungovat.Volty musí sedět ampéry ne

aakg
hodnocení

Děkuji za odpověd. Ale proč tedy drtivá většina neoriginálu, včetně "renomovaných" jako Avacom nebo Patona mají baterie pouze se 7,4V? To právě nechápu, proč by někdo prodával baterie, které nebudou fungovat?

vernon
Tak za prvé. Baterie která má poloviční kapacitu v mAh a dvojnásobné napětí, má stejnou kapacitu ve Wh.
A za druhé. Notebooky se vyrábějí na různé napětí jak napájecí, tak s různým zapojením acupacků. Z toho vyplyne nominální napětí používané baterie, vzdy to jsou násobky 3,7V nebo podle americké normy 3,6V.
Napětí originální baterie a náhradní baterie z druhovýroby, se MUSÍ shodovat. Kapacita ve Wh nebo mAh ne.
aakg
hodnocení

Vřele děkuji za odpověď. Jde mi konkrétně o tyto baterie na webu Avacomu, kde mají v nabídce, buď:1) Dell Latitude E7240 Li-Pol 11,1V 3000mAh / 33Whnebo2) Dell Latitude E7240 Li-Pol 7,4V 6000mAh / 44Whkdy dokonce ta s větší kapacitou je ještě o něco málo levnější. Stejně to mají i ostatní výrobci aftermarket baterií. Mám tedy vzít tu 3000 mAh?

Musíš vzít tu, která má jmenovité napětí 11,1V. Už 2x ti to rádce/i řekl!

aakg
hodnocení

Děkuji, koupím tedy s 11,1V. I když upřímně přiznám, že nechápu proč. Originální baterie od Dellu má též uvedeno na sobě 7,4V.

Tak se rozhodni, jaké napětí má originální baterie! Nahoře píšeš 11,1V, tady zase 7,4V. Musíš koupit baterii s napětím takovým, jaké měla ta originální. Já teď nevím, která to je.

A vůbec: Napiš přesný typ notebooku, do kterého tu baterii sháníš. Třeba se posuneme dál.

aakg
Omlouvám se, je to Dell Latitude E7420. Původní originální baterie měla na sobě 7,4V, ale ta už je mrtvá. No a teď je v notebooku baterie od Green Cell a ta má na sobě 11,1V.

hodnocení

0x

Baterie nemusí mít úplně stejné napětí, ale liší se to jenom o kousek, zpravidla 10,8V nebo třeba 11,1V..., 14,4V a 14,8V Ale asi aby měla 7,4V, Tak to je nějaký nesmysl... Spíš to bude asi chyba..

vernon
Ty si můžeš s tazatelem podat ruce, koukám...
Vždyť píšu, že to jsou násobky 3,6V nebo 3,7V. Napětí je stejné. Liší se norma, udávající nominální napětí li-pol nebo li-ion článku. Skutečné napětí plně nabitého litiového článku je 4,2V...

Připadáš mi natvrdlý Ty! Tazatel se ptá, zda může akumulátor do notebooku pracovat seprávně, když je místo originální baterie 14,4V třeba 7,4V ... A né jestli jsou to násobky či ne, to snad ví každý , dokonce každý výrobce článků udává +- nějako desetinu u originálního článku, ještě může být i zakomponován úbytek na měřícím obvodu...

A je třeba zajímavé, že jsem měl baterii do telefonu originální 3,8V a náhradní 3,7V a mělo to docela velký vliv na dobíjení a kalibraci baterie... A přitom by to mělo být vlastně stejný... Jenom jiná norma ne?

111®
hodnocení

0x

buď sem dej přesný typ NB, nebo vyjmi baterii a opiš její parametry...

aakg
Dell Latitude e7240
vernon
Pro tento notebook je dnes k dispozici jediná originální baterie a to čtyřčlánková 7,4V 45Wh od Panasonicu. Takže ty s druhovýroby musí mít napětí 7,2/7,4V. I když mám pocit, že notebooky od Dellu mají skutečně možnost používat i baterii 10,8/11,1V. Jejich zdroj (ten co je v notebooku) to pravděpodobně umí.
Ovšem jistota je použít acupack 7,4V...
aakg
Vernone, velice děkuji. Přesně takovou odpověď jsem potřeboval slyšet. Nedáte jednou díky moc, ale i všem ostatním díky moc.

hodnocení

0x

Řešil jsem stejný problém u jiného notebooku a nebyl jsem evidentně sám. Domněnka je, že výrobce během výroby inovoval a bez změny typového označení změnil napětí baterie. Pud sebezáchovy velí požít baterii stejného napětí jako je ta původní.

poradte.cz/...

vernon
Takový výrobce by zasloužil na zadek. Stejně tak uživatel, který se snaží do přístroje s acupackem 3S2P nacpat acupack 4S2P, byť lze podle napětí poznat že nejsou obě baterie stejné...

hodnocení

0x

S ohledem na konstrukci zařízení je žádoucí používat baterii se srovnatelným napětím. Může však mít rozdílný výkon, podle toho pak bude vypadat výdrž při práci, bez připojení do sítě.

hodnocení

0x

Vypadá to že ty Delly se ohledně akumulátoru vyrábějí ve dvou verzích:

delllaptopbattery.com.au/...

Tak je nutné použít akumulátor se shodným napětím jako měl akumulátor původní.

aakg
hodnocení

Ahoj,

tak bych chtěl jen níže malé info. Ještě jednou bych chtěl všem poděkovat za rady. Koupil jsem obě baterie, jak s 11,1V, tak i se 7,4V. Korektně fungují obě, není znát žádný rozdíl ve výkonu ani v ničem jiném mezi 11,1V a 7,4V baterií. Ale vyšší kapacita u 7,4V baterie je znatelná, protože notebook na tuto baterii dokáže běžet zhruba o 2-2,5h déle dle využití. V obchodě jsem se domluvil, že vezmu obě a jednu z nich vrátím, takže nakonec budu vracet tu 11,1V baterii.

Ještě jednou díky moc všem za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]