Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jako IP kameru a aplikaci?

Od: sollik* odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu jakou pořídit ip kameru a aplikaci k ní. Chtěl bych něco co bude reagovat na pohyb, v případě zachycení pohybu začne nahrávat nebo pořizovat fotky, ukládat na cloud a pošle info na telefon. Já se pak budu moci podívat v telefonu co se mi na zahradě děje.

Měl jsem již vybranou kameru Motorola focus 72 hd která funguje s aplikací Hubble. Jenže jsem si pročetl recenze na aplikaci Hubble a moc spokojenost s ní nepanuje. Někdo tam dokonce psal, že za cloud se platí 3 Eura měsíčně.

Prosím tedy o radu jakou pořídit kameru a aplikaci (něco levnějšího)? Vaše zkušenosti?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

0x

Používám tyto IP kamery, ale na záznam do NVR. Cloud jsem ještě nezkoušel, ale měl by k tomu být zdarma i s appkou. Mrkněte, třeba vás zaujme...

sollik*

Moc děkuji za odkaz. Bohužel jsem začal celou věc řešit pozdě a potřebuji něco sehnat tady u nás z nějakého eshopu. K té aplikaci Hubble jsem nikde nenašel zda je možnost ukládání někde na serveru a jak dlouhý záznam?

Ale netrvám na té Motorole a Hubble. Chci něco osvědčeného a vyzkoušeného co mi umožní podívat se zpětně na záznam zaznamenaný na základě spoštění kamery pohybem.

Nějaké tipy?

navar
hodnocení

0x

Takže chceš jenom jednu IP kameru na venkovní použití? Nějaké úložné zařízení k tomu chceš nebo ti stačí jenom ten přenos přes net?

sollik*

Dky za reakci. Již jsem objednal set 4 kamer + záznamové zařízení s 320 GB diskem. Propojení kamer bude drátem (současně i napájení kamer) - eliminace rizika vypadnutí wifi. A bude pokryté celé okolí domu. Pravda, finančně je to poněkud jinde než původní záměr, ale stejně bych do budoucna řešil další kamery.

Nyní čekám až sada dorazí.

navar

Já mám právě taky kolem domu 4 kamery. Bude to podobné tomu co sis objednal. Je to od firmy bml. Kamery jsou připojené přes kabel k zařízení s HDD. Stálo mě to asi 4,5 tisíce, ale kupoval jsem to v čr. Nechtělo se mi čekat než to dorazí.

hodnocení

0x

Nezapomeňte ani na GDPR neboli ochranu osobních údajů a že tak nesmíte kamerou zabírat dům ani pozemek sousedů, nebo část ulice. Mohl byste mít oplétačky s naštvaným sousedem že se dopouštíte přestupku proti občanskému soužití podle § 7 zákona č. 251/216 Sb

sollik*

Přiznám se, že jsem zcela náhodou při hledání rad kam nejlépe na domě kamery umístit narazil na informaci, že se donedávna musely kamery na domech přihlašovat někde na úřadě. Proboha k čemu? Co je komu po tom jak si chráním svůj majetek? Opět Česko papežštější než papež *smich* Samozřejmě namíření kamery na sousedův pozemek je něco jiného a já to rozhodně v úmyslu nemám. Se sousedy vycházíme véceméně bez problémů a až budou kamery na místě myslím, že se sousedem u piva o nich pokecáme, možná se rozhodne je pořídit taky :) Ale že bych na ně musel koukat ještě na kamerách ... to opravdu ne *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]