Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze vložit zkopírovaný obrázek do mailu

Od: evavejdelkova odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, v novém prohlížeči Microsoft Edge nelze vložit do mailu zkopírovaný obrázek např. z výstřižků. Použiji kopírovat, potom vložit a nejde použít ani ctrl+k a ctrl+v. V původním prohlížeči Internet Explorer to je stále možné.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano taky mi to nelze :/ ale zajímavě jen u některých freemailů ... gmail vložení obrázku z clipboardu podporuje. Čili to chyba Edge je, ale nemusí být na jeho straně. Bude to souviset s nově vyskočivšími okny "nová zpráva" webových klientů, kteří nepovolují nějaké funkce... zde ten obrázek taky nevložíte stejně jako speciální znaky .-) je to tedy chyba koho? .-)

hodnocení

0x

A co má prohlížeč společného s mailovým klientem? Když chci poslat obrázek mailem, tak ho vkládám do mailu a ne do webového prohlížeče.

evavejdelkova
hodnocení

Protože je to rychlejší, nemusím obr. nejprve někam uložit a potom ho teprve připojit. Když si zkopíruji výstřižek, tak ho můžu vložit hned pod psaný text, tak to jde ve starém M. ex.

hodnocení

0x

Teď jsem to zkusil na Seznamáckém e-mailu v Edgi a jde to! Pro kopírování ale není ctrl+k, ale ctrl+c. Místo zkratek použijte pravým tlačítkem možnost "kopírovat" a "vložit". Zkuste a uvidíte.

evavejdelkova
hodnocení

...jasně, že ctrl+c, spletla jsem se a napsala zkratku česky:-D. Jak jsem již psala, zkouším obě varianty, jak pravým tlačítkem kopírovat a vložit, tak použít zkratky ctrl+c a ctrl+v - prostě to nelze.

evavejdelkova
hodnocení

Jestli nemluvíme oba o něčem jiném. Když si otevřu Seznam přes Internet Explorer a přihlásím se do mailu, tak tam to jde, jak jsem psala v prvním příspěvku. Ale když si otevřu Seznam přes Mikrosoft Edge a přihlásím se do mailu, tak tam to nejde.

Nemluvíme o něčem jiném, otevřu Seznam mail v Edgi, a jde mi vložit výstřižek, který jsem předtím uložil na plochu.

jenže to je přesně to, co není ono :) ptotože jste ho, jak píšete, už uložil na plochu a vkládáte tak už přílohu. Jenže řeší se to, že po označení výstřižku tento dostane do clipboardu (do schránky) z kterého lze normálně přes pouhé CTRL+V vkládat kamkoliv... kromě nového emailu otevřeném v EDGI. Lze to i v IE, Chromu, ale v Edgi ne...

ps: když označíte text, tak taky dáte jen ctrl+c a v další aplikaci ctrl+v ... nic nikam neukádáte... a stejně to jde s výstrřižky... označíte oblast pro snímnutí -> pustíte myš -> a hned v tu chvíli už máte v clipboardu uložený snímek, který jde kamkoliv vložit...až na nový email v edgi. Snad už to takto bude srozumitelnější.

evavejdelkova
hodnocení

Ano, přesně tak je to dobře vyjádřené - můžu psát zprávu, mezi to ihned vkládat vložené, zkopírované příspěvky a nemusí se to předem nikam ukládat a poté vkládat*palec*. Prostě v Edge to nejde. Není až tak vylepšený jak prezentovali:(.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]