Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevypíše se minus - python, linux

Od: elisa24® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, nevíte prosím, v čem by to mohlo být, že se do programu, který má toto klikátko ovládat nevypíše minus? Zkoušela jsem psát extra - před to, ale také nic. Když místo to_type proměnné napíšu -0.1, tak je to také bez minusu. Do terminálu se hodnoty to_type píší správně s minusem. Děkuji

pyautogui.press(\-)
pyautogui.typewrite(to_type)

import pyautogui
import time
for i in range(1, 3):
pyautogui.click(509, 679) # move to field
pyautogui.typewrite([backspace, backspace, backspace, backspace, backspace, backspace, backspace, backspace])
value = -0.5 + (i - 1) * 0.3 # computation numbers that will be write in field
to_type = "%f" % value
print(to_type)
pyautogui.press(\-)
time.sleep(2)
pyautogui.typewrite([enter]) # enter the input of number
pyautogui.PAUSE = 0.5
pyautogui.click(169, 681) # plot
pyautogui.PAUSE = 0.5
pyautogui.click(330, 685) # save
pyautogui.click(448, 174) # file name
to_type = "data{}".format(i)
print(to_type)
pyautogui.typewrite(to_type) # writing name of file
pyautogui.click(978, 664) # save file
pyautogui.PAUSE = 0.5

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

anon65534
hodnocení

0x

Neměli by u pytautogui.press být uvozovky? podle toho co jsem našel ( pyautogui.readthedocs.io/...) berou tyto metody string

*pzn nevím proč jsou tady ty mezery tak zmatené

hodnocení

Teď je tam mám, sem se nenapsaly nebo jsem to s nimi zkoušela později. Nefunguje to, ani s jednou uvozovkou ani s dvojitou.

anon65534

Tak to nevím jediné co mne napadá je použít character který vrátí chr(45) (ascii kode pro -) jinak opravdu nevím možná jedině spustit nějaký program který tu klávesu pošle místo pythonu, ale fakt nevím čím by to mohlo být

hodnocení

Zkoušela jsem to takhle a nic. Je ta synatxe správně prosím? Nebo jste to myslel jinak? Děkuji

pyautogui.press("chr(45)")

minus = chr(45)
pyautogui.press(minus)

anon65534

ne chr(45) by mněl přímo vracet charakter takže zde by uvozovky být neměli

hodnocení

Také ne. A šlo by sečíst chr(45) a to_type jako stringy?

anon65534

do to_type by to šlo přidat to_type = chr(45) + str(value) ale potom by tam bylo pořád mínus takže by se musela přidat nějaká podmínka zda tam chr(45) má být či ne

hodnocení

Také to píše bez minusu.

repolib
hodnocení

0x

nevím přesně co za program to je a odkud kam se to mínus vkládá, ale nemůže být problém v tom, že existuje znak spojovník a znak mínus, s odlišným k=odem

hodnocení

Jedná se o tento program. Když tam z klávesnice manuálně napíšu minus i pomlčku, tak to funguje. Mám anglickou klávesnici, s českou mi typewrite dávalo jen minus a tečku místo čísel. chr(45) je minus, tak to je snad dost odlišené od pomlčky.

hodnocení

Nekouknul byste se na to prosím někdo přes TeamVeiewer?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]