Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seznam mapy - kde je Ptačí pohled?

Od: lukasovic odpovědí: 2 změna:

Prosím, na mapy.cz jednu dobu byla nová věc "Ptačí pohled". Byly to reálná fotografie (ze vzduchu) nějakého místa pod úhlem elevace (asi 30-60° - naklopení oproti pohledu z normály). A bylo to vždy v 4 úhlech azimutu - po 90° logicky (laicky řečeno každé vybrané místo šlo vidět ze 4 stran natočené) Pokryté bylo skromné (nebylo to v totálních zapadákovech). Kam se to podělo? Tahle věc mi moc chybí.

Místo toho (aspoň to na mě působí) je nyní 3D pohled, jenže má zásadní nevýhody: je to šíleně hadrwarově náročné, trpí to katastrofální nepřesností (zvlněné silnice, stromy jako hrbolatá textura)- jelikož je to nějak dopočítávané z běžného kolmého pohledu s využitím výškových dat... bohužel výsledkem je ta pošahaná 3D grafika. Má to také pár výhod (mimo satelitních map i kreslené, 100% pokrytí, možnost většího zvětšení)

Odhadem: minimálně zhruba 1-3 roky tato funkce není dostupná . DOstupná byla asi v období před 5-2 lety.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No tak asi ptačí pohled už není. Je fakt, že 8GB paměti je málo, a pokud nemáš stránkování na disk, tak se ta 3D grafika na ramce po čase zahltí a spadne, když lítáš intenzivně. Ale mě to funguje celkem normálně a to nemám kdovíjak výkonný PC. Já jsem s mapami spokojen. Na stroji střední třídy to musí šlapat jako hodinky. Jinak Google Earth ve 3D tak HW náročný není, co jsem vypozoroval.

lukasovic
hodnocení

Aha tak jsem to našel, je to schované v "kontextovém" menu. Bohužel, v hledané lokalitě je to stejně nedostupné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]