Nejste přihlášen/a.
Prosím, na mapy.cz jednu dobu byla nová věc "Ptačí pohled". Byly to reálná fotografie (ze vzduchu) nějakého místa pod úhlem elevace (asi 30-60° - naklopení oproti pohledu z normály). A bylo to vždy v 4 úhlech azimutu - po 90° logicky (laicky řečeno každé vybrané místo šlo vidět ze 4 stran natočené) Pokryté bylo skromné (nebylo to v totálních zapadákovech). Kam se to podělo? Tahle věc mi moc chybí.
Místo toho (aspoň to na mě působí) je nyní 3D pohled, jenže má zásadní nevýhody: je to šíleně hadrwarově náročné, trpí to katastrofální nepřesností (zvlněné silnice, stromy jako hrbolatá textura)- jelikož je to nějak dopočítávané z běžného kolmého pohledu s využitím výškových dat... bohužel výsledkem je ta pošahaná 3D grafika. Má to také pár výhod (mimo satelitních map i kreslené, 100% pokrytí, možnost většího zvětšení)
Odhadem: minimálně zhruba 1-3 roky tato funkce není dostupná . DOstupná byla asi v období před 5-2 lety.
No tak asi ptačí pohled už není. Je fakt, že 8GB paměti je málo, a pokud nemáš stránkování na disk, tak se ta 3D grafika na ramce po čase zahltí a spadne, když lítáš intenzivně. Ale mě to funguje celkem normálně a to nemám kdovíjak výkonný PC. Já jsem s mapami spokojen. Na stroji střední třídy to musí šlapat jako hodinky. Jinak Google Earth ve 3D tak HW náročný není, co jsem vypozoroval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.