Nejste přihlášen/a.
Poslední dobou mi často padá MozillaFirefox. Je možné provést reinstalaci tak, aby byly zachovány veškeré nastavení, oblíbené weby, atd...?
děkuji
Dobrý den, můžete si před reinstalací exportovat záložky (do souboru) a po nové instalaci Firefoxu je zase importovat zpět (o možnosti uložení jiných nastavení Firefoxu nevím). Ovšem, možná bude stačit k odstranění problému stávající Firefox vyčistit (v jeho nastavení vymazat mezipaměť a cookies). Pády by mohl způsobovat i nějaký doplněk, tak zkusit spuštění bez doplňků (nebo je postupně vypínat a zase zapínat). Zdravím!
Nahoře na liště si klepněte na Nástroje / Doplňky a potom je můžete jednotlivě zakázat nebo i odebrat.
Ne, to bohužel možné není, Firefox si budete po instalaci muset nově nastavit.
Zachovat lze oblíbené stránky. Otevřete si správu oblíbených, zkontrolujte, jestli Vám vyhovuje jejich uspořádání, seřaďte si je podle názvu/jména a vyexportujte do souboru html.
Po instalaci můžete soubor nahrát prostřednictvím správy oblíbených. Ale obvykle stačí souborem nahradit nově vytvořený při instalaci.
Ovšem já bych stejně jako @Ben napřed zkusila Firefox vyčistit a vyzkoušet, jestli problémy nedělá některý z doplňků (mně vždycky dělal problém AdBlock.)
Obecně: Čím méně doplňků a oblíbených, tím svižněji Firefox běhá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.