Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modrá obrazovka

Od: emilka12* odpovědí: 1 změna:

Dobry den.Prosm o radu.Obnovovala jsem notebuk a naskočila mě modrá obrazovka smrti.Už jsem skusila všechno možný a nejde mě počítač opravit

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Počítám, že máš operační systém Windows- XP, W7 nebo méně pravděpodobně W8. WinXP už nejsou přes internet podporované, takže nainstalovat půjdou z CD (v BIOSu nastavit primární bootovací jednotku DVD), ale ostatní podpůrné programy se musí z internetu stáhnout na flashdisk a doinstalovat do noťasu "ručně", alespoň to tak vidím. U W7, pokud máš v BIOSu nastaveno jako primární bootování z CD/DVD mechaniky, tak vlož instalační CD/DVD sedmiček do DVD mechaniky, měl by se načíst obsah a nabídnout tuším oprava či instalace částí systému. Nech notebook připojený k internetu, ideálně LAN kabelem. Klepni na opravu či instalaci částí systému-zaškrtnout/odfajfkovat všechny nabízené části systému. Po provedení opravy nebo instalaci částí systému vytáhni z DVD mechaniky instalační CD/DVD. Restartuj NTB-měl by se systém načíst a spustit z HDDisku. Druhý případ by byla částečná nebo "úplná" přeinstalace op. systému pomocí už zmiňovaného instalačního CD/DVD. Při "úplné" přeinstalaci přijdeš o veškerá data uložená na harddisku, takže nejprve zkusit tu částečnou přeinstalaci. Přeinstalace celkově je složitější práce, není to na půl hodiny a nehledě na možnost, že se mohl pokazit nějaký hardware-částečně např. harddisk. Pokud se v těchto věcech nevyznáš, svěř noťas servisu PC, z velkého procenta by zachránili důležitá data ( pokud tam nějaká byla ). Desítky a tuším i W8 už jsou zazálohované ve vestavěném HDD, takže u noťasu stačí podržet deset vteřin POWER tlačítko a systém by se měl "samoopravit". Snad mě někdo doplní či případně opraví- u osmičkových verzí si nejsem jist dalšími možnostmi " samoopravy".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]