Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gigabitové porty

Od: radisto odpovědí: 5 změna:

Hezký den,

momentálně vybírám mezi routery a mám ve finálním výběru dva AC routery, které se liší jen tím, že jeden z nich má gigabitové porty a druhý je nemá (má tedy 100mb)...

Internetové připojení mám 80Mb/s. Kabelem je k routeru připojeno pouze AP. Vše ostatní je připojené přes WIFI. NAS nepoužívám.

Opravdu váhám. V praxi mě asi router neomezí? Má cenu tedy příplácet za ty gigabitové porty?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Momentálně nemá. Když nemáš po kabelu ani tiskárnu, ani datové úložiště, tak je nevyužiješ.

radisto
hodnocení

Tiskárnu? Mám za to, že tiskárna nebude patřit zrovna mezi HW, který potřebuje nějaké rychlé připojení. Bavíme se o domácnosti ...

Pokud se tisknou PDF soubory se spoustou obrázků, tak je to na přenos dost náročné.

krtek*
hodnocení

0x

má...když pominu, že domácí sít bude pomalá jak sviňa tak už jen z logiky věci, proč bych si měl kupovat něco horšího když můžu mít lepší...ten rozdíl tam zas není takovej...a když vám zvýší někdo rychlost internetu, tak budete zas kupovat nový router? třeba za rok? za dva?

hodnocení

0x

Určitě bych již šel do 1Gbit routeru. I když teď není využitý, nevíte jak to bude za půl roku. Nemluvě o různým sdílení dat v síti (mezi PC-TV, PC-PC). Určitě počítáte, že ten router taky nějakou chvilku vydrží, tak určitě bych nešel do zastaralé rychlosti aby jste za 2 roky kupoval nový.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]