Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi propojit externí WD hard disk s TV

Od: basicallymarek odpovědí: 13 změna:
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, měl jsem starší harddisk 1TB Sweex s vlastním napájením a šel mi v pohodě s TV jako flashka, přes USB. Teď jsem si koupil 3 TB WD HDD s napájením přes USB a novější typ USB (3) a zobrazí se mi šedivě (místo modře) na TV a nejde nic otevřít (Hudba, Fotky, Video). Popřípadě otázka.. pomohla by nová TV? nebo kabel se starším USB?
Děkuju za typy.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Mimo napájení může být příčinou (pro tv) špatný filesystém na disku...

lmgify
hodnocení

0x

TV pravděpodobně proudově na USB ten disk neutáhne. Nemá ten nový disk možnost externího napájení?

doplněno 17.05.19 14:13:

V nejhorším by šlo ten nový disk hodit do té krabičky od starého disku, jestli to je stejný typ disku (2,5" vs 3,5").

basicallymarek
hodnocení

má jenom jednu zástrčku, takže bohužel ne
lmgify

Tak pak jen přehodit nový disk do staré krabičky s externím napájením a zkusit, jestli to pojede.

basicallymarek
hodnocení

A nová TV by byla řešením nebo to vyjde na stejno?

Bez dalších znalostí je to skok do tmy.

hodnocení

0x

Podívej se do návodu k obsluze co ta TV je vůbec schopná zvládnout. 3TB je docela dost ...

doplněno 17.05.19 14:16:

@Imgify: To není pravda !

basicallymarek
hodnocení

tak ta TV už je stará, takže by to mohlo být tím :)
lmgify

Velikost nemá na nic vliv. Když to umělo 1TB, bude to umět i 3TB.

@imgify: Souhlasím se @Satam Mám z vlastní zkušenosti ověřeno, že velikost disku je v případě TV (zvlášť těch pár let starých) docela podstatná věc.

hodnocení

0x

Podle mne TV nedává velikost toho disku. Mám několil let starý Samsung... 2 TB disky dává v pohodě. 3 TB nezvládne.

hodnocení

0x

Možná, že by pomohlo toto : tsbohemia.cz/... i trvalé připojení několika 2.5"externích disků bez externího napájení hubu.Po připojení externího napájení lze pracovat i se třemi externími 2.5"magnetickými disky současně.Pro spolehlivý dlouhodobý provoz hubu však doporučujeme připojení max. 2 externích 2.5"disků současně.

hodnocení

0x

Dvě možné příčiny už tu uváděli ostatní přede mnou

- nedostatečné napájení, USB z televize nemusí být schopné dodat dost proudu na roztočení disku. TV se pak nejspíše bude chovat, jako by nic připojené nebylo, nebo bude hlásit že připojení USB zařízení selhalo

- veikost disku - TV může mít omezení, jak velké úložiště lze přes USB připojit. Obvykle je tato informace v návodu k TV, nebo se dá najít na webu výrobce..

- Další problém může být ve formátování disku a typu oddílu. Nový 3 TB disk bude naformátovaný na NTFS a bude používat oddíl typu GPT, televize, zejména starší, něco z toho nemusí zvládat. Podívejte se do návodu, jaký formát (a typ oddílu) TV umí.
Připojte ten 3 TB disk k počítači a přes " Správce disků" si ověřte, jaký formát a typ oddílu disk má. Ve Správě disků to lze i případně změnit, ale je třeba postupovat opatrně, aby nedošlo k záměně za jiný disk a je vhodné mít data z upravovaného disku zálohovaná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]