Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pevná linka - připojení k internetu

Od: sebod* odpovědí: 29 změna:

Lidičky zlatý *andel* je tady někdo znalý, ale hlavně velice trpělivý, kdo by mi pomohl s připojením počítače k internetu přes pevnou linku? Modem Zyxel. Já už na to nemám nervy *zed**bum**smich*

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nastavení modemu pro technologie ADSL/VDSL, odsud

Přístup do modemu; jméno, heslo...zvládnete to? Jinak poproste někoho "z mladých", kteří to ovládají. Případně se ptejte tady...

Pevná linka - připojení k internetu

Pokud byste se do modemu nedostala, pak u dřívějších FW takto...t ady je více info Informace k modemům nabízených Vodafonem

Případně obecný návod, grafické znázornění

sebod*
hodnocení

Hezký den. Tak už asi vím, kde je chyba *smich* Nemám nastaven modem. Nesvítí mu ta kontrolka "internet". Snažila jsem se dostat na tu stránku 10.0.0..., ale ta se mi prostě nezobrazí a nezobrazí *zed*.

Máš počítač ve stejný síti?
Nemáš náhodou nastavený něco ve stylu 192.168.1.1?
sebod*
hodnocení

Jenyku, prosím Tě *andel*, česky...*smich* Kde najdu to nastavení 192...? Já vím, jsem blbec...

hm*
hodnocení

2x

> Snažila jsem se dostat na tu stránku 10.0.0..., ale ta se mi prostě nezobrazí a nezobrazí

Umíš pustit příkazový řádek? Něco jako kliknout START - vybrat SPUSTIT - napsat CMD. Nebo jestli je na to ikonka, tak tou. Už se to tu dostkrát řešilo.
V tom příkazovém okénku pak napiš "ipconfig" (bez uvozovek), potvrď ENTERem a ... nějak sem pošli co přesně to napsalo, hlavně jestli jsou tam řádky "Adresa IP" a "Výchozí brána".

sebod*
hodnocení

Takhle to vypadá, když jsem připojená přes wifi

Pevná linka - připojení k internetu #2
sebod*
hodnocení

takhle když přes tu pevnou linku

Pevná linka - připojení k internetu #3
commonman*

Když v prohlížeči zadáte 10.0.0.138 pokud jste připojená přes kabel nebo 192.168.8.1 pokud přes wifi tak Vám nenaskočí tabulka pro administraci routeru?

commonman*
hodnocení

2x

Zdravím,

je třeba zjistit jakou službu využíváte , nejčastější připojení přes pevnou linku je teď na technologii VDSL a na tom Vám ten Zyxel fungovat nebude je na starší technologii ADSL.

hodnocení

1x

My tu rádi poradíme, když budeme vědět, ale určitě máte nějakého poskytovatele internetu. Proč se neobrátíte na něj? Já jsem u O2 a když jsem jim nahlásil problém, většinou byl do druhého dne vyřešen (a většinou byl na jejich straně).

Ale napište nám co máte za poskytovatele, co přesně za modem, co odkud kam připojeno a co přesně nefunguje ;)

sebod*
hodnocení

Já jsem u vodafonu. A dnes mi teda nepomohli. Ne že by nechtěli, ale nějak nevěděli.

Takže poskytovatel vodafon, pevný stolní počítač :-D, pevná telefonní linka. Modem Zylex P-600 series (ten není od nich - mohl by to být problém?).

Vražená přípojka ze zdi do modemu , z modemu do počítače. Snad je všechno ve správné díře *smich*. Tak a teď potřebuji fakt krok po kroku... Kluci, já vám psala, že jsem na to blbá...

Pokud není modem od nich, tak pravděpodobně není správně nastaven, to bude ten problém ;) nebo to dřív fungovalo a teď přestalo?

sebod*
hodnocení

no, miki. To je NOVÉ připojení. Takže tady doteď nefungovalo. A u poskytovatele mi řekli, že si nemusím modem od nich brát, ale ať se poptám po známých, jestli někdo nemá - třeba od O2. Je to provizorní řešení na měsíc, tak jsem uvítala to, že nemusím kupovat nový modem.

111®
hodnocení

1x

pevnou linku, znamená HLASOVOU službu, takže klasický modem nebo ADSL?= hlasová služba +internet?To je totiž velkej rozdíl..modem Zyxel neic neříká pořádně popsat typ někde bude, možná odspodu

sebod*
hodnocení

A už jsem v zadeli... *zed* Pevná linka pouze pro připojení k internetu, uf *uf*Zyxel P-600- druh provozu ADSL 2 + /ISDN

vkavon
hodnocení

0x

Dobrý den,

Máte tedy připojený kabel ze zdířky ze zdi do modemu zyxel...? A dále dalším kabelem z modemu do počítače? Jedná se o notebook, nebo stolní počítač?

Měla by fungovat standardní webová konfigurace. Do adresního řádku ve webovém prohlížeči napište "10.0.0.138".

Přihlašte se pod svým uživatelským jménem a heslem (stejné jako používáte k přihlášení do počítače).

Dostanete se do webového rozhraní, kde by již mělo být snadné intuitivně nakonfigurovat Vaši domácí síť - bavíme se o nastavení wifi.

Pokud máte na mysli obyčejné "drátové" připojení k internetu, mělo by se připojení chytit po připojení kabelu z modemu. Modem je samozřejmě nutné zapnout.

sebod*
hodnocení

všechny kabely snad mám zapojený dobře. I když už ani to nevím. Jsem tady do toho tak zamotaná, že i moucha v pavučině je na tom líp. Na modemu se mi nerozsvítí kontrolka "internet". A prostě se mi nedaří dostat na tu stránku 10.0.0.138. Když ji dám do vyhledavače, tak mi vyskočí různé odkazy, ale ne ta tabulka, co sem dal "nonek".

commonman*
hodnocení

0x

Dále pak pokud máte modem od známých a již ho někde používali je možné že se ho nastavili podle sebe a vy se na něj jednoduše nepřipojíte a je třeba ho proto restartovat do továrního nastavení. Když sem dáte typ nebo i na internetu lze povětšinou najít návod jak se to dělá a pak jak se nastavuje krok za krokem jak je to uvedeno v předchozích odpovědích.

sebod*
hodnocení

Hezký den. Tak všem Vám moc a moc děkuji za snahu. No, jsem blbec. Jedno jediné písmenko a je to Fšechno v háji *zmateny*. Jojo Vdsl a Adsl. Sakra, vždyť to A vypadá jako převrácené V *smich*, jsou si tak podobné...

No, ale vážení. Všechno zlé je pro něco dobré. Dostala jsem se do "vnitřností" počítače a naučila se tolik nových věcí *klik*:-D. Děkuji moc a moc

PS: zítra bych měla obdržet nový funkční modem, tak snad ho zapojím hned napoprvé *frajer*. Jestli ne, tak mě tady zase máte *ee* Těšte se *cert*

jabraka*

Je tu spousta teorie,ale je jen jeden,jediný postup.Zavolat na O-2 a tam se o vše postarají za 780 Kč měsíčně i s televizí.

Se 65 programovými kanály

JABRAKA

@Jabraka: Sebod včera 19:55h. psala: "Je to provizorní řešení na měsíc, tak jsem uvítala to, že nemusím kupovat nový modem."

Takže to tvoje "jediné správné řešení" Není jediné správné pro každého a v tomto případě ani pro Sebod. Nebo jí ho dají jen na měsíc?

Pokud tedy to trvalé řešení nebude též od O2.

111®

není nad radu za každou cenu

sebod*
hodnocení

Jabrako. Tak na O2 volat můžu, ale poskytovatel je vodafon. A i kdyby ne, tak by mi to bylo prd platný. I na O2 by mi BUĎ nabídli jejich nový modem a když ho nechci a mám svůj, tak řekli, ať si na toho někoho zavolám. Prostě chyba byla na mé straně. Tak. Dále - nepotřebuji mít televizi s 65ti programy, jsme bez televize více jak rok a nikomu z nás to nevadí. Naopak. Máme více času na sebe. Jo a proč platit 780 Kč měsíčně, když od vodafonu mám připojení za 200 Kč, protože jsem jejich milovaný zákazník *smich*

Takže Tvoje odpověď sice může být ta jediná správná, ale určitě ne v mém případě.

A já musím znovu všem poděkovat, protože díky radám zde jsem velice stoupla v očích vnuků. Páč když viděli, kam až jsem se v počítači dostala, tak z toho byli paf *frajer*.

Sebod, výborně*ua*

hm*
hodnocení

0x

Sebod, chtěl jsem po tobě opsat výsledek příkazu ipconfig. Zvládla jsi to perfektně!

Tak a co tam je vidět: Vše nasvědčuje tomu, že po připojení ZYXELu má on opravdu adresu 10.0.0.138, jak tu někdo psal, a na této adrese bys ho měla vidět (přihlášení do jeho konfigurační stránky). Tobě se to nepovedlo, psala jsi, že ti na tebe vyskočily různé odkazy, ale stránka modemu ne. Napadá mě možné vysvětlení:
1) Zyxel jsi v tu chvíli neměla připojen, byla připojená wifina. Kdyby byl připojen (nefunkční) Zyxel, nemohl by vyhledávač nabídnout odkazy, protože by prostě bez spojení nefungoval a napsalo by to jen nějakou chybu. Takže příště nejdřív odpoj wifi a připoj modem.
2) Tu adresu 10.0.0.138 piš do chlívečku pro adresy (bývá tam u některých stránek jejich malinká ikonka, zabezpečené stránky tam mívají zelený zámeček a pak tam hlavně bývá takové to http://www.seznam.cz nebo http://www.google.cz apod.), obvykle je to nahoře hned pod menu nebo dokonce nad ním. Nepiš to do té velké plochy, kde už se zobrazuje obsah stránek a kde vyhledávače zobrazují svůj formulář pro psaní hledaných slov, to už není ten správný chlíveček prohlížeče. Na obrázku od *nonek*a je to vidět. Když 10.0.0.138 napíšeš správně do adresního řádku, neměl by se vyhledávač (Google, Seznam, ...) na výsledku nijak podílet, prohlížeč se spojí sám přímo s modemem.

Jestli máš připojení VDSL, tak to s modemem ADSL nerozchodíš, ale stejně se ti možná bude nastavovací stránka modemu hodit v budoucnu.

sebod*
hodnocení

moc děkuji za rady. Bude se snažit si vše zapamatovat *modla*. Ale se mnou je to těžký. Příště až zase budu něco řešit, tak mě ani nenapadne, že to je zrovna tohle, co jste mi tady radili ;). Ale vím, že vás tady všechny mám a že mi zase poradíte. Jste moje *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]