Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápis a čtení flashdisku

Od: jozefs11® odpovědí: 7 změna:

Rád bych se zeptal, co je zápis a čtení flashdisku? Rychlost zápisu je to co nahrávám na flašku, ne? A čtení? Díky

A jakou byste mi doporučili flašku o kapacitě 256GB?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
No, logicky rychlost čtení je rychlost, kterou z Flash disku čtete.
Rychlost čtení - maximální rychlost přenosu dat z flashky do jiného zařízení (počítače).
Rychlost zápisu - maximální rychlost přenosu dat z jiného zařízení (počítače) na flashku.
Čím rychlejší, tím kratší dobu bude trvat kopírování souborů.
Flashka s velmi pomalým čtením může mít i problém, aby z ní například stíhal číst data přehrávač při přehrávání vysoce kvalitního videa. Stejně tak když se rozhodnete na flashku například nahrávat záznam z televize, měla by mít určitou minimální rychlost zápisu.
Konkrétní flashku asi nedoporučím, naposledy jsem kupoval kovovou Kingston DTSE9 G2 32GB s USB 3.0 a jsem spokojen (ale kupoval jsem jednu z těch levnějších, takže žádné závratné rychlosti nemá).

lmgify
hodnocení

0x

Heureka

My hlavně nevíte, jak chceš rychle číst/zapisovat nebo jak velké soubory jak často budeš číst/zapisovat a jak dlouho jsi ochotný čekat. To si musíš rozhodnout sám.

hodnocení

Já přemýšlím o této flešce alza.cz/...

Rád bych dával na flešku filmy o velikosti max 6GB.

hodnocení

A tato je asi dost špatná. Kingston DataTraveler 100 G3 256GB

alza.cz/...

lmgify

Ten Patriot má zápis "až 30MB/s". Takže i kdyby to těch 30 dalo, tak zapsat 6GB = 6000MB bude trvat 200sekund = 3,5 minuty.

figurek*
hodnocení

0x

jj, znám. Jestli si chcete ukládat filmy v objemu do 6GB, pak vám rovnou doporučím vnější HDD.

Tak velké soubory nahrávat na flešku je nápor na nervy, který vydržíte tak maximálně dvakrát, možná třikrát. To že je v popisu flešky napsaná rychlost čtení či zápisu 30 až 150 MB/sec ještě neznamená, že se vám těch 30 až 150 MB/sec skutečně přečte či zapíše. Pravděpodobně to bude násobně méně.

lmgify
hodnocení

0x

Mě by zajímalo, co je tohle za zvíře (120MB/s zápis za 1223,- u Mironetu)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]