Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myš probouzí počítač ze spánku

Od: pcmaniak® odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

předevčírem jsem si pořídil novou bezdrátovou myš Microsoft Wireless Mouse 3500 a jako tomu bylo u každé jiné, probouzí počítač ze spánku: když s ní pohnu, když ji chci vypnout, když ji odpojím. Na internetu jsem našel návod, jak v nastavení odškrtnout možnost, aby počítač probouzela, ale bohužel to NEFUNGUJE. Možnost je odškrtnutá, tak jak jsem to dělal vždy, ale tentokrát to nemá na myš žádný vliv.

Má někdo prosím stejný problém? (OS Win 7 64-bit SP1)

Odkaz na návod: cnews.cz/...

Děkuji, již předem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

0x
Musíš nastavit, aby byly USB porty napájené jen při spuštěném počítači.
hodnocení

Teď jsem to vyzkoušel, nic to nedělá. Počítač se probouzí díky myši dál.

hodnocení

Tak jo, už jsem to vyřešil. Na zahraničním blogu se řešil stejný problém. Jde o to, že Microsoft předpokládá, že si lidi koupí set bezdrátové klávesnice s myší, tudíž se při instalaci ovladačů nainstalují ovladače i pro bezdrátovou klávesnici. Pro to, aby se myší počítač nedal probudit, musí člověk tedy odškrtnout políčko podle návodu z odkazu nejen u HID myši, ale i u HID klávesnice (Ovládací panely→Hardware a zvuk→Zařízení a tiskárny→Správce zařízení→a nejprve HID myš a pak HID tiskárnu).

Funguje to, teď jsem to zkoušel. Velmi zajímavé řešení od Microsoftu. Snad to někomu pomůže ;)

czeng

fran56ris*
hodnocení

0x

Tak já jsem si s tím hlavu nelámal.Vypnu myš a potom uspím tlačítky notebook.

U stolního PC to šlo také tlačítkem pro uspání - pokud se nepletu.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]