Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záznam přehrávaného zvuku

Od: magdon® odpovědí: 10 změna:

Existuje nějaký SW pro záznam právě přehrávaného zvuku na tomtéž PC? Tedy jestli jde do zvukového souboru nahrávat zvuk, který je na výstupu zvukové karty?

doplněno 06.05.19 16:13:

junkers - tak to bohužel nefunguje :(. I když ve směšovači nastavím příslušný regulátor tak, že mi zelené pole dosahuje přes polovičku, zvuk z přehrávače se nezaznamená (zkoušel jsem jich několik) a soubor je prázdný. Zvuk z mikrofonu se nahraje bez problému. Možná by stačilo někde něco nastavit, ale na to jsem nepřišel, i když tam moc možností není.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

4x

Domnívám se, že je to záležitost ovladače, jestli toto podporuje (a jestli není na zvukovce nějaká hardwarová překážka). Kdysi u "lepší"zvukovky SoundBlaster byla volba "nahrávej co slyším"a pak bylo možné zachytávat jak wav, tak mikrofon i midi současně. Třeba pomůže howtogeek.com/...

hodnocení

Tak tohle by se mi líbilo, "audacity" mám (i když asi starší verzi). Jenže ani tam se mi to nedaří. :(

@rv *palec*

Ač Audacity používám už roky, této funkce jsem si zatím nevšiml. Určitě využiju, díky :)

junkers*
hodnocení

0x

Já to dělal normál přes sound recorder ve windowsech. Pustil jsem si takovou hru ve který byla supr hudba, ten sound recorder a spustil záznam. Ale musí se to ještě nějak nastavit ve směšovači hlasitosti a dost přidat, aby byla vidět nějaká výchylka v tom jeho zeleném poli.

Záznam přehrávaného zvuku

hodnocení

0x

Pravé tlačítko myši (PTM) na ikonu reproduktoru v trayi -> Levé tlačítko myši (LTM) na zařízení pro záznam -> v novém okně kliknout PTM -> zobrazit vypnutá zařízení (LTM) -> označit směšovač stereo (PTM) -> Povolit (LTM) -> opět PTM ale nyní Nastavit jako výchozí zařízení. Vše pozavírat.

Start -> napsat záznam zvuku -> spustit program -> nahrávat

Záznam přehrávaného zvuku #2
hodnocení

problém je v tom, že moje okno vypadá takhle, takže není co povolit.

Záznam přehrávaného zvuku #3

a žádné zařízení se po volbě "zobrazit vypnutá" a "odpojená" zařízení neobjevilo?

hodnocení

Ale jo, objevilo. Jenže to potřebné.

Záznam přehrávaného zvuku #4

hodnocení

0x
Záleží na ovladači zvukové karty, jestli podporuje "Stereo Mix" (směšovač stereo).
Kdysi se mi ho podařilo doinstalovat i když přímo součástí ovladače nebyl, ale nebylo to nic jednoduchého, bylo nutné upravovat soubory ovladačů.

hodnocení

rv - Tak díky, podle rad z Vašeho odkazu se mi to v tom "audacity" povedlo rozchodit. *palec* Ostatním děkuji za snahu mi pomoct. *frajer*

Tím považuji otázku za uzavřenou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]