Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový počítač nechce načíst tiskárnu a ex. hdd

Od: lychee* odpovědí: 11 změna:

Hezký večer všem. Koupila jsem nový počítač a externí HDD.
pcshop.sitkom.cz/...
Tiskárna Canon iP4600 mi na starý počítač šla nainstalovat v pohodě i nový HDD mi šel připojit. Oba počítače mají stejný operační systém Windows XP Home. Nainstalovala jsem zpočátku do nového pc jen jiný antivir Avira a přidala Spybot Destroy.(Měla jsem NOD32). Zkoušela jsem nainstalovat do nového pc tiskárnu (asi 879 krát, potom i s ovladači přímo ze stránek Canonu) a nový HDD. Ani omylem. Při některém z pokusů se sice tvářil, že našel, ale pak si to zase rozmyslel. Dala jsem pryč nový antivir a Spybot, abych na tom byla stejně jako u starého počítače, dala do něj NOD32...prostě ten pacholek z nějakého důvodu nechce ani tiskárnu ani ex. hdd...Poradí mi někdo něco? Děkuju nastokrát..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

2 pc? Kam je tedy co připojeno? Když ti to nejde tak by to chtělo konkrétněji napsat ;) chyba? Jaká?

lychee*
hodnocení

Jde o to, že NOVÝ počítač načte tiskárnu, ale netiskne a NOVÝ počítač v jednom z 20 případů načte ex. hdd a vzápětí jej nerozpozná. Starý počítač (stojící opodál u stolu vedle - připojené jsou na net přes wifi router) přečte kdykoli ex hdd a v pohodě tiskne. NOVÝ počítač zahlásí po načtení stránky, že Tisk se nezdařil. NOVÝ počítač po připojení ex. hdd nerozpozná zařízení. Ovladače instalovány mnohokrát dokola. I z orig. cd (tiskárna) i ze stránek z internetu.

lukyxxx
hodnocení

0x

Ahoj :)

a ten externí HDD je také připojen pomocí USB portu? (stejný konektor, jako má tiskárna?) :)

lychee*
hodnocení

Ex. HDD je připojen zepředu pc pomocí USB portu (vstupy jsou na pc tři - zkoušela jsem všechny), tiskárna je připojena zezadu a má jiný vstup - ne USB - klasický konektor...

Tiskárna je tedy přes LPT- ten velký port? Zkus tiskárnu pustit a zrestartovat pc zda se pak teprve pořádně chytne. USBček má počítač asi 6, řekl bych že disk strkáš do e-sata místo usb

lychee*
hodnocení

No...tak nejdřív se omlouvám za mystifikaci - tiskárna je prý také přes USB (pro mně je usb ten malý vstup zepředu na počítači - tak tam jsou tři a tam strkáme i ten ex HDD. Tiskárna je zezadu, ale rovněž je to USB...

LPT a e-sat ...? Jsem řadový uživatel, prosím..:o)

Mea Culpa

No pokud to vidim na tom titěrnym obrázku dobře tak vpředu na bedně je jeden usb (u čtečky) a 2 e-sata. Na první pohle jsou skoro stejné,ale ne vždy funguje konktor e-sata jako usb. Nastrkej do zezadu počítače, tam máš další 4 usb

lychee*
hodnocení

Jéééé, tak já dala HDD zezadu do USB místo tiskárny a hned se chytil! Děkuju mockrát. K čemupak teda slouží ta e-sata? A ta tiskárna...záleží na tom, ve kterém USB zezadu je? Jsi šikovný, děkuju alespoň za ten ex hdd. Uctivost.

e-sata je na připojení externích disků (disků s e-sata ne usb). Jelikož je konektor stejně velký jako usb tak občas, asi hlavně na noteboocích funguje e-sata i jako usb, u tebe asi ne. Tiskárna, no je celkem jedno kde je, ale můěš ji vzadu zusit v jinék konektoru- sama se přeinstaluje, jelikož ovladače ve windows má. Jinak bych řekl že pokud ti neběhá tak jí máš naistalovanou špatně. úplně ji odstraň- odinstaluj ovladače v přidat nebo odebrat programy, vymaž tiskárnu v ovládacích panelech/systém/hardware/správce zařízení, odpoj tiskárnu, zrestartuj pc, spust instalaci ovladače a tiskárnu připoj až když si to to instalátor řekne, popřípadě když neřekne tak ji připoj až ty ovladače doinstaluješ. Pak by ti měla jet bez problémů.

P.S. ohledně toho disku- zkus ho vpředu do toho konektoru usb jak je u čtečky karet, tam by měl fungovat. Ale občas jsou ty přední porty problemové

lychee*
hodnocení

Aha. Jestli rozumím dobře, tak právě ty dva vstupy dole, byly určeny pro například ex HDD. (Nebože nějaké speciální e-saty, se kterými já pravděpodobně do styku nikdy nepřijdu). No, ale já už ten fungující teď zezadu ROZHODNĚ vyndavat nebudu, protože jednak jsem za poslední dny udělala už 1789krát a druhak mi zezadu nevadí.:)

Co je ovšem vtipné:
Do USB ve kterém byla tiskárna jsem dala ex HDD. (Ten se chytil!).

Tiskárnu jsem dala do USB vedle. (Podotýkám, že jsem vstupy několikrát měnila).
Nainstalovala ovladače - bez problémů - to nechápu.
Spustila na zkoušku tiskárnu a ta děvka mi vytiskla, jakoby mimochodem, oč jsem si řekla. Tak nerozumím, kde byla chyba.

Najednou všechno běhá, kromě mě, ovšem.

Tak já převelice děkuji, Mavericku (můj oblíbený film), doufám, že až začnu zkoušet typy papírů, že se na mě zase nevykašle a zatím zdravím a přeji hezký den.

Iva

Nu tak jsi instalovala tiskárnu když byla připojená a pořádně se chytla až teď :) to je ta lepší varianta.

Maverick...nu to je srdcová záležitost- ale jde o Top gun který jsem poprvé viděl před xxx lety a už mi to zůstalo *smich*
jinak neni zač

e-sata: notebook.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]