Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC se nezapíná

Od: electroman odpovědí: 7 změna:

Zdravím.

Mám problém. PC se nezapíná, ani BIOS nenaběhne. Zkusil jsem vyměnit baterku a pořád nejede.

Když jsem zkusil reset CMOS, tak to nepomohlo. Tak jsem ho já cvok raději udělal ve stand-by režimu. Potom PC zdárně naběhnul. Následně jsem ho vypnul a znovu stejný problém. Vyřešil jsem ho stejně, ale musím to dělat po každém vypnutí.

Nechápu co může být špatně. ( krom mého šíleného CLEAR CMOS při stand-by režimu, ale stejný problém jsem měl už i před touto procedurou a bylo to opravdu krajní řešení)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jan01
hodnocení

0x

A zkusil si dát PC do proudu? *smich**zed*

electroman
hodnocení

Haha. Jinak PC se naraz rozhodlo fachat, akorat spadlo při načítání OS.

hodnocení

0x
Já bych to viděl na vadný zdroj nebo základní desku. Máte možnost vyzkoušet PC s jiným zdrojem? Jakou značku zdroje máte a jak je starý?
electroman
Mám zdroj od Redstar a ano mám i jiný. Děkuji za radu vyzkouším ho vyměnit.
Všechny komponenty jsou někdy z období roku 2004-2005.

hodnocení

0x
Redstar je nic moc značka a 14 let životnosti zdroje je až až. Mohlo by to být tím.

14let je hodně i na MB. Nedávno mi v práci odešly v jeden den tři dell optiplex ...stejná závada, nafouklé kondíky, všechno rok 2007.

ps: docela by mě zajímalo jak se uvádí pc do stand by režimu, když nejde zapnout...

electroman
Tak PC je ve stand-by režimu, když je v zásuvce, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]