Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit kde a jak nastavit aplikaci Acrobat, kterou otevírám soubory PDF, aby se mi soubory otevíraly automaticky po kliknutí na ně. Nyní se mi vždy nejprve stáhnou na lištu a odtud teprve jdou otevřít. Stejně tak v e-mailových zprávách se přílohy i na příkaz "otevřít" nejprve stahují do adresáře na disku, což si myslím je zbytečné, protože si je chci jen prohlédnout.
S Acrobat Reader jsem se rozkamarádil v okamžiku, kdy jsem začal dělat současnou profesi, kdy prakticky stále otvírám schémata, návody, procedury a podobnou dokumentaci právě v *.pdf.
Acrobat je nenažraný a líný, neustále prudí s nesmyslným objemnými aktualizacemi a než se člověk dočká otevření dokumentu, dal by si i dvě kafe.
Proto jsem přešel na Foxit Reader a i zákazníkům jej přeinstalovávám. Funguje taky jako defaultní prohlížeč - tzn kliknete na daný soubor a Foxit se sám otevře s oním dokumentem
A k tomu nastavení - najdete libovolné *.pdf, kliknete na něj 1x levým tlačítkem myši, pak 1xpravým - Otevřít v programu - zvolit výchozí program - viz obr.
Tohle platí pro W7, ale všechny widle to mají +- stejně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.