Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdílení souborů z linux počítače na android

Od: totak® odpovědí: 3 změna:

Zdravím.

Mám u televize Android Box na adroididu verze 5.1

Na stejném Wifi routru počítač s linuxem. Jak nastavit, aby android počítač viděl jako místo v síti? Ve správci souborů ta volba procházet místa v síti je ale nevidíme se.

Na notebooku mám Samba ale neumím to nastavit. přetahovat soubory přes flešku mě nebaví o BT ani nemluvě, to se na přetahování filmů nehodí.

Poradí někdo s nastavením?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

1x
Zkus ES file explorer. Sice ne z linuxu, ale taky jsem na androidu nebyl schopen rozchodit sdileni pres sit a v tehle appce to funguje.

hodnocení

0x
Viz výše. Do sítě se dostaneš ve většině filemanagerů v androidu, někteří výrobci to mají i přímo součástí systému. V linuxu zadáš adresu+heslo, které Ti řekne ta appka z androidu přímo ve správci souborů(dle prostředí thunar/nemo/dolphin atd).

hodnocení

Dík oběma.

Když já to zas musím mít nějak zakletý. Apka vyplivne FTP adresu ale počítač hlásí že adresa není dostupná.

Není potřeba ještě něco povolit v routru?

doplněno 29.04.19 17:37:

Tak routrem to nebude. Když v aplikaci nastavím změnu portu, tak mi počítač ftp líně načte, stačí ale vlézt do složky a dát zpět na obsah a v tu chvíli je adresa ftp zase nedostupná.

ACH JO.

doplněno 30.04.19 13:09:

Tak vyhrála aplikace KDE connect která už do mobilu vidí, sice ještě kope, hlásí že do cíle nesmí zapisovat, ale s tím se už poperu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]