Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde zkopírovat text webové stránky

Od: monikaaaa odpovědí: 5 změna:
Jak je to udělané že nelze zkopírovat text této webové stránky nebo to nefunguje pouze mě? infomozek.cz
Jde vám na té stránce zkopírovat text? Nebo je chyba u mě?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

2x

Zdrojový kód stránky (Ctrl+U nebo někde v Menu), řádek 93:

function disableSelection(e){if(typeof e.onselectstart!="undefined")e.onselectstart=function(){return false};else if(typeof e.style.MozUserSelect!="undefined")e.style.MozUserSelect="none";else e.onmousedown=function(){return false};e.style.cursor="default"}window.onload=function(){disableSelection(document.body)

Jestli chceš zkopírovat text, zobraz si zdrojový text stránky a zkopíruj to odtamtud.

doplněno 27.04.19 15:56:

@ben mě předběhl.

doplněno 30.04.19 03:16:

Na stránce se rozhodni, který text chceš zkopírovat, zobraz si kód stránky (Ctrl+U), tam si ten text najdi a zkopíruj si ho odtamtud.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nejde to normálně, ale text lze nalézt ve zdrojovém kódu stránky a tam už kopírovat jde (a následně po vložení se musí upravit). Zkoušeno v prohlížeči Firefox. Zdravím!

hodnocení

0x

Taky se dá využít rozšíření pro Chrome (pokud používáte tento prohlížeč) "Pocket". Text stránky je pak převeden do editovatelné podoby a jde zkopírovat.

iz*
hodnocení

0x

Chyba je u provozovatele webu, který bezdůvodně svévolně brání návštěvníkům výběr textu a použití pravého tlačítka myši. Já bych šla jinam > brání-li mi provozovatel webu ve standardním požívání prohlížeče, najdu si informace jinde.

Jinak lze samozřejmě požít již dvakrát zmíněný zdrojový kód.

hm*
hodnocení

0x

Ta stránka z původního dotazu je fakt blbá. Zkusil jsem si ji uložit - a nejde to. Takovýhle web si opravdu říká o vylámání. :)

Takže první možnost: zobrazit si zdrojový text, najít to tam a vykopírovat.

Druhá možnost: vypnout v prohlížeči javaskripty, načíst stránku znovu a ... zábrany padly. Pak si zas javaskripty nezapomeň zapnout.

Třetí možnost: můj prohlížeč (Seamonkey, bývalá Mozilla Suite) obsahuje editor webů, tak si prostě dám "Soubor - editovat stránku", web se mi otevře v editoru a - tam můžu cokoliv.

Čtvrtá možnost (pro pokročilejší): mám nainstalovaný doplněk "Modify HTTP Response", kam bych si mohl zadat, aby při zobrazování zmíněného webu vyhodil ten škodlivý javaskript, pak bych měl od zmíněných nepříjemností pokoj na celém webu bez další práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]