Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Thunderbird - záznam kdo se přihlásil na mail

Od: trouba odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, ve firmě Thunderbird denně používáme a dnes jsem si ho stáhl i doma a podařilo se mi připojit na firemní mail (znám heslo), protože jsem chtěl ještě dodělat rozpracovaný mail a podívat se, co bude na práci zítra ráno atd.

Jen jsem teda nikomu z vedení neřekl, že se budu přihlašovat i doma a nevím, jestli to je problém, což snad ne, ale i tak... tak jsem se chtěl zeptat - může si majitel firmy zjistit např. kdo se z jaké IP a kdy, v kolik hodin přihlásil na ten mail? Že se mu třeba zobrazilo něco jako přihlášení z cizí neznámé IP adresy?
On na ten mail nechodí, jen mi na něj přeposílají práci každý den večer/ráno. Má Thunderbird nějakou takovou notifikaci/funkci?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím si, že rozdíl v psaní mailu na služebním Thunderbirdu a soukromém bude hned okem patrný, protože jste asi netrefil zcela přesné a stejné nastavení programu - bude rozdíl např. v písmu, barvě pozadí, délce řádků apod. Jinak řečeno, rozdíl bude patrný, ale otázkou je, kdo to zaznamená, resp. jestli to je závada přiznat, že jste pracoval i doma. Zdravím!

P.S. Pokud si pan šéf v Thunderbirdu zobrazí zdrojový kód doručené zprávy, tak tam uvidí IP adresu odesílatele.

iz*
hodnocení

0x

Podle mne jste nejspíš porušil předpisy, protože k firemní poště máte přistupovat z firemního počítače.

Ano, zaměstnavatel může přijít na to, že jste se k poště přihlásil odjinud, pravděpodobně z méně nebo jinak zabezpečeného počítače.

Ani znalost hesla pro přístup do firemní pošty, není v pořádku, pokud Vám heslo nesdělil zaměstnavatel pro přístup z domova. A pokud s přístupem z domova předem nesouhlasil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]