Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napadený e-mail?

Od: oaj* odpovědí: 12 změna:

Ahoj. Posledních pár dnů se mi i několikrát denně mezi správami objevuje zpráva s přílohou:

Ahoj!

Jak jste si možná všimli, poslal jsem vám e-mail z vašeho účtu.To znamená, že mám plný přístup k vašemu účtu.Díval jsem se na tebe už několik měsíců.

Skutečnost je, že jste byli nakaženi škodlivým softwarem prostřednictvím webu pro dospělé, který jste navštívili.
Pokud o tom nejste obeznámeni, vysvětlím to.
Trojský virus mi dává plný přístup a kontrolu nad počítačem nebo jiným zařízením.
To znamená, že na vaší obrazovce vidím vše a zapnutí fotoaparátu a mikrofonu, ale o tom nevíte.
Mám tak také přístup ke všem vašim kontaktům.
Proč váš antivirus nezjistil škodlivý software?
Odpověď: Mám ovladač Trojan, aktualizuji jeho podpisy každých 4 hodiny, takže váš antivirus je tichý.
Udělal jsem video, které ukazuje, jak se uspokojíte v levé polovině obrazovky a na pravé polovině vidíte video, které jste sledovali.

atd., ble ble ble.

Ví někdo, jak se toho parchanta zbavit? Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Hodit do spamu a jinak ignorovat.
Případně si zjistit odesílatele (ne, není to vaše adresa, ta je pouze "jméno", ale ne adresa) a pokud je vždycky stejná, tak přes filtr zablokovat. Pokud je pokaždé jiná, dalo by se filtrovat dle něčeho, co mají všechny zprávy společné (předmět, část obsahu...).
ufatoxaz

Jak si zjistí odesílatele? V emailu je jako odesílatel uvedena jeho e-mailová adresa. Proč by odesílatel uváděl jinou, než jeho a ještě k tomu existující? To by nemělo logiku.

Anděli, v e-mailu existuje taková malá vymoženost. Sjeď si v něm až dolů a vlevo máš "Vytisknout" a "Další". Klikni na další a dále "Zobrazit hlavičku". Možná se budeš divit, co všechno tam najdeš;)

Přesně tak. To, co se ti zobrazuje, není adresa, ale jméno. A to si tam může odesílatel nastavit jaké chce, klidně takové, že bude vypadat jako vaše adresa. Ale skutečná adresa je jiná a není potřeba ani otevírat hlavičku, stačí zobrazit podrobnosti o odesílateli.
email
V té hlavičce uvidíte pouze to, co odesílatel napíše. Tedy napíše jako odesílatele vás email, bude tam váš email.
ufatoxaz

SATAM > Pošli mi svůj email a uvidíš, že poznáš maximálně, jaký smtp server použiju. Ale jako odesílatele si přečteš, co budu chtít já.

ufatoxaz

Tak co? Myslíš si pořád, co jsi napsal?

ufatoxaz

Aha hra na mrtvého brouka... *smich*

nukib
hodnocení

3x

není to napadený email, ale poměrně stará záležitost:
govcert.cz/...

hodnocení

1x

Zbavíš se ho zařazením do spamu a jeho totálním ignorováním. Jedná se o dávno popsaný trapný pokus o vytažení peněz z naivních lidí.

karel556*
To mě přišlo taky:), chtěl blbeček 14 tisíc v bitcoinech, napsal jsem mu ať jde do p!č! a dal do spamu a je klid.

lidus*
hodnocení

0x

Chodí to i mě, vyhrožují, chtějí peníze nebo bitkony, jinak zveřejní mé erotické fotky. Prvnímu jsem odepsala a poslala ho do ..., vše ostatní mažu a neotvírám. Asi kluci zjistili, že nic nedám a tak píší už jen zřídka. L

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]