Nejste přihlášen/a.
Na mém PC s OS Windows 7 přestal fungovat zvuk. Nehraje nic - ani repro, ani sluchátka, ani systémové zvuky. Protože se s počítačem manipulovalo (stěhování), domníval jsem se, že by mohl pomoci nástroj "Obnovení systému". Nepomohl, protože nástroj nabízí pouze jeden bod obnovení a já bych se potřeboval dostat k bodu obnovení ve vzdálenější minulosti, kdy zvuk prokazatelně ještě šel. Podotýkám, že mám zaškrtnuté políčko "Zobrazit další body obnovení".
Poraďte prosím, jak se dostat k obnovení ve vzdálenější minulosti. Děkuji
Pokud se na počítač mezitím nic neinstalovalo, co by mohlo způsobit výpadek zvukovky, tak Vám bod obnovení v ničem nepomůže.
Pokud není zvuková karta součástí základní desky, ale je zvlášť, tak mohlo dojít vlivem stěhování k jejímu vysunutí ze slotu. Zkontrolujte zda je správně osazena.
Ještě mě napadá taková triviálnost. Zastrčil jste jack od reproduktorů a sluchátek do správné zdířky?
Dokážete zjistit, jakou máte základní desku? Je tam ovladač audio "digital"? To byl můj nejčastější problém u starších desek - tedy aktualizace ovladačů zvuku pro mne nežádoucí - je např. u aktualizace grafiky NVidia automaticky.
Je podstatné, jak vypadá ikonka na liště vpravo dole. Pokud tak, jako na obrázku, je chyba pravděpodobně v HW. Jestli je červeně přeškrtnutá, je problém SW. Přehrávání zvuku se dá celkem snadno omylem vypnout. Klikněte na ikonku pravým myšítkem a podívejte se na stav směšovače. Případně může být přehrávání zvuku vypnuté v "msconfig", ale to by se tak snadno omylem nestalo.
Tady je to v pořádku a případného vypnutí bych si určitě všiml - viz foto.
zkusil jsem zadat i "msconfig", ale tam určitě nikdo nic neměnil. Začínám se přiklánět k možnosti nějakého mechanického rozpojení uvnitř skříně, jak tu někdo taky zmiňuje, i když se jednalo pouze o stěhování v rámci jednoho bytu. Zkusím otevřít bednu a zkontrolovat to.
Asi vše napsali rádci přede mnou, ale pro příště (pokud máte jen jeden bod obnovy) si přes vlastnosti systému (pr.tl.mysi na tento počítač a vlastnosti) na záložce ochrana systému zvolte tlačítko konfigurovat a jezdcem si rozšiřte místo (v závislosti na velikosti disku) pro tyto body, ať se vám jich uchovává více...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.