Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netiskne text

Od: rijan® odpovědí: 8 změna:

Tiskárna HP DJ 4530 netiskne text z Wordu, ani z Excelu, ačkoliv obrázek JPG vytiskne. Jestliže odešlu text ve Wordu (Excleu), neobjeví se vůbec ve frontě tiskárny. Tiskárna do PDF (mám 2) jedna funguje, jedna ne.

Tato závada začala po přeinstalování na W10 a výměně HDD za SSD.

Tiskárnu i ovladač jsem odinstaloval, nainstaloval nově stažený z HP ale závada trvá.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Vypni tiskárnu od elektriky (některé tiskárny mají vypínač někde u přívodní šňůry elektriky) a RESTARTUJ počítač. Po naběhnutí počítače tiskárnu zapni a pokud se nezačnou vyhledávat aktualizace sami, spusť aktualizace oper. systému W10 ( přes Ovládací panely ). Po případných aktualizacích vyzkoušej tisk.

hodnocení

To jsem všechno udělal netiskne.

Když otevřete Zařízení a tiskárny, je tam tiskárna označena jako výchozí?

olinl
hodnocení

0x

Tak zbývá aktualizace MS Office " Wordu a Excelu "-někde ve "Vlastnostech" dát aktualizace, samozřejmě při zapnuté tiskárně.

hodnocení

0x

Komunikuje vůbec s windows? Vytiskne zkušení stránku přes vlastnosti tiskárny? Protože to, že vytiskla obrázek taky může znamenat onu vítací stránku, kterou vytiskne každá tiskárna, aniž by byla připojena k PC. To samé tiskárna PDF funguje nezávisle na připojené tiskárně... aneb tisknout do PDF můžete kdykoliv. Je to jen převod DOC -> PDF ... na to mít fyzicky tiskárnu nemusíte.

Problém bych hledal v kabelu nebo v ovladačích.

Start -> napsat devmgmt.msc -> není tu někde hlášen problém?

lmgify
hodnocení

0x

Já hlavně vůbec nechápu, proč tazatel tiskne do nějakého virtuálního filtru PDF a ne přímo na tu tiskárnu! *ee*

hodnocení

0x
Takže tisknete na tiskárnu, nebo do PDF souboru? V otázce je to jakési zmatené.
hodnocení

Ten příklad s tiskem do PDF byl jen na zjištění. zda příkaz k tisku z Wordu vůbec někam odejde.

Nakonec jsem tiskárnu nainstaloval na jiný PC (se stejným ovladačem) a tam to chodí bez problémů - tiskne ze všech programů, takže to asi bude tím, že na pův. Ntb byly Officy 2016 a na tom jiném PC (na zkoušku) Officy 2007. Zřejmě si to s 2016kami nerozumí.

Děkuji všem za snahu mi pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]