Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám teď nově do školy nový ultrabook od Lenova. Problém je v tom, že má jenom 2x USB a 2x USB-C. Potřeboval bych poradit nějakou dokovací stanici nejlépe přes USB-C, která má například HDMI, abych si mohl doma připojit druhý monitor. Máte někdo něco odzkoušeného?
jo mám - podle toho jaké je to lenovo si musíte vybrat vhodnou dokynu. Když píšete o ultrabooku, předpokládám, že tam už není ten lenovácky široký žlutý konektor, ale právě už jen USB-C. Takže musíte vybírat dokyny s USB-C, protože je hloupost kupovat ty dokyny s nabíjecím konektorem, který nikdy neupotřebíte...teď nemyslím ten napájecí pro dokynu Můžete klidně koupit i jen nějaký replikátor portů, ale musíte se smířit s tím, že přes USB-A 3.1 nebudete moci nabíjet a tak jak notas, tak replikator by museli byt pripojeni adapterem...ale je levnejsi. Me se tu ted vali "Lenovo ThinkPad Hybrid USB-C with USB-A dock"
-> support.lenovo.com/...
3 x USB-A 3.1 gen2 ; 2 x USB2.0 ; 1 x USB-C gen2 ; 2 x DisplayPort a 2 x HDMI (podpora 4K), 1x Ethernet 10/1000 a 1x Audio..
Přesně něco takového by se mi líbilo. Kolik to přibližně stojí? Zase za to nechci dávat několik tisíc.
Tak to nic tohle totiž stojí okolo 6-7tis ...
Potom o něco levnější (4-5tis) je pouhé "Lenovo ThinkPad USB-C Dock"-> support.lenovo.com/...
to má zepředu 1x USB typ C, 1x USB 2.0, 1x audio a u zadní strany 2x USB 3.0 (jeden stále napájený), 1x USB 2.0, 2x DisplayPort, 1x D-Sub (VGA), 1x LAN
Nebo ještě levnější už jen redukce, jak radil lool, ale doporučil bych "multiport"-> "Trust USB-C Multiport Adapter "do 800Kč
Mohu Vám říci, že většina takových těch levných replikátorů apod. bylo spíše k vzteku, vypadávání obrazu, občas se jim chtělo občas ne, zasekával se obraz... většinou to bylo pro člověka spíše příteží...
Perfektní zkušenost mám například s tímto istyle.cz/... ...
Připojím notebook jedním káblíkem a mám vyřízené vše, připojený monitor a všechny periferie a zároveň napájení, v nabídce mají i o něco větší, ten se líší internetovým konektorem... opravdu nedoporučuji v tomto extra šetřit- koupíte pár levných, všechny je vyhodíte a nakonec stejně koupíte nějaký takový dražší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.