Nejste přihlášen/a.
O2 na "svých"modemech mívá upravený firmware a také tu a tam pro ně vydá nějakou aktualizaci. Ve výchozím nastavení mívají porty nastavené na 3x Internet a 1x O2TV, přenastavení na jinou konfiguraci a další potřebné návody jsou pro modemy dodávané O2 v češtině k nalezení na webu O2 , modem dorazí už pro síť O2 nastavený, stačí pouze blbuvzdorně zapojit kabely, nastavit síťovku v počítači a začít používat, nastavovat na modemu je potřeba pouze wifi. U modemu koupeného jinde si to člověk musí pořešit všechno sám a neztratit manuál. To je z výhod asi tak všechno.
Konkrétně ten nabízený H267A od O2 mám, umí IPv4 i IPv6, má 4x 1Gb LAN porty, takže mi konečně nic nebrzdí gigabitovou síťovku z počítače. VDSL na něm funguje slušně - ale to bude záležet i na vzdálenosti k ústředně. Výchozí IP modemu, kde je konfigurační rozhrraní, je nastavena od O2 na 10.0.0.138. Nemá venkovní antény pro wifinu, ale já vestavěnou WiFi nepoužívám, takže o kvalitě a dosahu wifi nic neřeknu.
výměnu zdarma a servis linky, s koupeným tuto povinnost nemají..a dejte si pozor na doísah od ústředny, možná ten efekt nebude tak slavný...dosahy najdete u mne na stránkách až dole: telefon.unas.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.