Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vybrat bezdrátový internet

Od: daisy535® odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
chci zařídit internet bezdrátový (bez pevné linky).
Mám na mysli ten, kdy se wifi router strčí jen do zásuvky.
Ráda bych ale aby šlo např. přehrávat film apod.
Prosim, jen slušné odpovědi.
Nevyznám se v tom.
Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirike
hodnocení

3x
Ahoj, nabízejí vsichni operátoři. Doporučuji však osobně zajít na pobočku. Sháněl jsem po telefonu a v t-mobile mi řekli že speciální nabidka jen pro mě za 429kč a že modem dodají do týdne kurýrem. Při dotazu zda to nejde levněji či snad nedostanu lepší nabídku přímo na pobočce prej že to nejde, že takovouhle speciální nabídku (Nevim v čem speciální, mi může nabídnout pouze on přes telefon- samozřejmě blbost, ale má provozi za další ovečku co naláká). Nezdálo se mi to tak jsem zajel do K.Varů že si projdu všechny operátory a zeptam se.
Když se zeptáte takhle: dobrý den, zajímalo by mě co mi můžete nabídnout za bezdrátový internet ma adrese týhle a týhle, tak se budou snažit. Možná i přes ten telefon. Já ještě zmínil že jdu pak i do O2 a Vodafonu (jsou kousek od sebe navíc). No a světe div se hned v t-mobilu odcházím za 15minut s internetem v kapse a za hodinu doma surfuju.
Neomezený data, rychlost 20Mb a cena 279kč + 30 za pronajem routeru, takže mám net od t-mobile za 309kč což je super. Do O2 a Vodafonu jsem už ani nešel, myslím že lepší nabidku by mi nedali, ale můžete to zkusit :)
hodnocení

Tak už ho mám taky :-D . Díky
jirike

Super, rád jsem pomohl :)

hodnocení

2x

Tenhle druh internetu je tzv. mobilní, poskytovaný jedním z "operátorů" mobilních sítí. Je možné se vydat cestou nákupu zařízení rovnou i se službou - pohledat online, nebo zajít na prodejnu a zeptat se, co jsou schopni nabídnout a za kolik, poté nabídky porovnat. Druhá cesta je koupit si zvlášť služby se SIM kartou a příslušný 3/4G LTE WIFI modem / router. Ohledně té antény, ta z pricipu musí být v každém takovém zařízení, jako třeba je třeba i v mobilních telefonech, jen není vidět, takže to snad nevadí.

hodnocení

1x

Máte téměř neomezené možnosti. Záleží jen na vaší lokalitě a měsíčním paušálu. - Pro začátek nám prozraďte město bydliště nebo větší město v okolí vaší vesnice...

doplněno 14.04.19 15:48:

Moc těch poskytovatelů v okolí nemáte ... tady je mapka, možná někdo ze sousedů prozradí, jak je spokojen s poskytovatelem a signálem.

Recenze na UPC jsou negativní kvůli nepříjemnému pracovníkovi na pobočce - ale to jde obejít přes on-line...

Kvůli filmům bych rozhodně hledal "neomezená data"- omezeni budete vysílačem- resp. příjmem. Poskytovatelé internetových připojení nabídnou jistě WIFI anténu, montáž a router. Někdo do pronájmu, někdo zdarma k paušálu na několik let...

Obejděte své okolí, ptejte se na dobrý signál.

14.04.19 15:15
hodnocení

Kladno.

hodnocení

1x

Vybrat takový, který v dané lokalitě spolehlivě funguje. Podle sousedů a recenzí.

hodnocení

0x
O2 poskytuje bezdrátový internet, ale má omezení dat.
Nejlepší bude se poohlédnout po okolí na místní poskytovatele bezdrátového internetu.
Přijedou, změří a když se dohodnete, nainstalují venkovní anténu a vše zapojí.
hodnocení

Já potřebuju zatím bez antény. Jen zapojit do zásuvky.
Nějak mě uniká, proč bez antény, ale budiž.
Ale jak O2, tak T-MOBILE i Vodafone poskytují bezdrátový internet a bez antény.
Objednáš, přijde router a SIM karta, dáš dohromady, zapojíš do zásuvky a už to běží. Jen to omezení dat. Na filmy to není.
ytej

Operátoři nabízejí bezdrátový LTE internet, který je vázaný na dané místo a nemá datové omezení.

To je možný. Nepátral jsem po tom.
Neteř má na penzionu pevný internet od O2 a domu dostala nabídku bezdrátového za vcelku dost zajímavou cenu, ovšem prý to šlo jen s datovým omezením.

hodnocení

0x

Bez FUP má asi jen T-mobile. Říkají tomu "Pevný internet do zásuvky" a bez externí antény je to 20Mbit (upload je menší- 5-10Mbit jak kde)

ytej

Nabízejí to všichni operátoři.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]