Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VPN na služebním ntb bez admin práv

Od: previt® odpovědí: 4 změna:

Ahoj,
nemáte někdo tip, jak zprovoznit VPN připojení (PPTP nebo L2TP/IPSec) na ntb, který:

- má zakázané PPTP a L2TP/IPSec VPN v pravidlech
- na kterém nemám admin práva pro instalaci programů a změnu firewall

Důvodem je, že když často jezdím na služebky, tak bych se chtěl občas podívat i na české vysílání. Služební VPN jede přes Juniper, ale zase na zahraniční servery, takže tím si nepomůžu.

Veškeré pokusy o připojení k VPN serveru skončí chybou - error 789 u L2TP a error 619 u PPTP, v logu VPN serveru neoblíbené LCP: timeout sending Config-Requests.

Zajímalo by mě, jestli je nějaká možnost, jak to obejít. Zkoušel jsem mobil a teethering, ale bohužel VPN připojení se přes teethering také nesdílí. Už mi dochází nápady..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Jestli se jedná o ten Juniper, který mi nabídl vyhledávač, tak to nebude jednoduché, pokud to vůbec jde. Ten systém má nejspíš schopnosti to opravdu ohlídat, takže jediná možnost by byla objevit něco, co konkrétní nastavovatel nenastavil. Předpokládám, že takové jednoduchosti jako třeba "nečekané IPV6" apod. využitelné nebudou, nevím, co ten systém dovolí, byl by to výzkum. Nejjednodušší by bylo nabootovat si z flashky, ale to asi taky nepůjde. Dá se tam pustit nějaký tvůj program bez instalace? Jestli ne a jestli jediná možnost komunikace je přes nastavenou VPN, tak smůla, jedině že by šlo nějak využít jiný prvek (jiný PC) z VPN. Ale i kdyby třeba cizí program spustit šel, stejně by to byl výzkum (zahrnující třeba i ten teethering), který se takto přes poradnu řešit pravděpodobně nedá.

hodnocení

Od Juniper používáme program Juniper VPN. Připojit se k internetu bez VPN samozřejmě jde, ale ten Juniper bude nějaký uzavřený ekosystém.
Spouštět programy bez instalace lze také. Už mě napadly hrůzy typu WOL na PC doma, připojit se přes Teamviewer na pc a koukat takto. Popř. přes TV spustit Lync schůzku a nasdílet si obrazovku přes Lync. :)
Ale raději bych jednodušší řešení typu vpn, ale zatím jsem nenalezl vpn bez nutnosti instalace..
hm*

> "Připojit se k internetu bez VPN samozřejmě jde, ..."

A proč tedy se teda nepřipojíš a nefunguješ normálně?

hodnocení

0x

Nevím co je to za výmysly Vašeho správce domény, ale taky jsem měl služební notebook kde byla VPN protože "zvenku" do firmy se šlo připojit pouze přes VPN a z tohoto důvodu jsem byl adminem na svém notebooku.

Taky mi řekl bývalý spávce domény že na tom notebooku musím být adminem protože to jinak nelze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]