Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokročilé nastavení spouštění programu

Od: mtan odpovědí: 8 změna:
...přes zástupce.
Dobrý den.
Mohl by mi poradit někdo, kdo vidí do pokročilého spouštění programů přes zástupce, jak...?
1) Nastavím pro daný program, aby běžel trvale při každém spuštění pouze na 4. jádře?
2) Nastavím pro daný program, aby měl současně prioritu "Vysokou"?
Měly by to být nějaké příkazy, které napíšu do kolonky Cíl , zástupce daného programu.
Už to pátrám na netu pěkně dlouho a pořád mi vyjíždí základní operace, jako nastavení ve Správci souborů, což je mi úplně k ničemu. Já to chci při každém spuštění programu přes toho zástupce a ne to pořád dokola nastavovat...
Za dobrou odpověď budu nesmírně vděčný...
Hezký den/večer

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, hledejte přes vyhledávač pod pojmem "spuštění programu s parametrem". Zdravím!

pi*
hodnocení

2x

1 i 2 lze nastavit pro procesy (a mnohem více) programem Process Lasso https://bitsum.com/

hodnocení

0x

Je to docela zmatené, tak se nedivím, že nemůžeš najít odpověď. A ani nepíšeš o co jde.

mtan
hodnocení

Takže, zjistil jsem si, že nejlepší postup je vytvořit si dávkový soubor.
Pro ty, kteří nevědí jak:
1) Vytvoř si Poznámkový blok ve složce, kde se nachází spouštěcí .exe programu, který chceš upravit.
2) Otevři ten Poznámkový blok a použij tyto příkazy: Pro nastavení spřažení použij "affinity", Pro nastavení priority jenom napíšeš anglicky, jak se tvoje chtěná priorita nazývá.
pozn. Použití affinity se už dá na netu lehce najít, to tady nebudu vypisovat, jen připomenu, že používá pro označení jader procesoru šestnáctkovou soustavu a každé jádro, nebo soustava více jader mají své specifické číslo.
Nějak takto:
jádro 0 /affinity 1
jádro 1 /affinity 2
jádro 2 /affinity 4
jádro 3 /affinity 8
jádra 0+1 /affinity 3
jádra 0+2 /affinity 5
jádra 1+2 /affinity 6
jádra 2+3 /affinity C
Takže:
start/"chtěná priorita anglicky"/affinity"mezera""číslo či písmeno""mezera"názevprogramu.exe
PŘ: Chci nastavit vysokou prioritu a aby program běžel na jádru 2 a jádru 3 (kdo to nepochopil viz. výše, tak jádra jsou 0,1,2,3 u čtyřjádra)
Příkaz vypadá takto:
start/high/affinity C prográmek.exe
Chci, aby program měl nízkou prioritu a běžel pouze na jádru 0
start/low/affinity 1 prográmek.exe
A tak dále...
3) Ulož, zavři, přepiš koncovku natvrdo na .bat, dvakrát klikni a je to... Kdo je perfekcionista, vytvoří si na ten .bat soubor zástupce na ploše, pojmenuje si ho jako program, který spouští a přiřadí tomu zástupci ikonu spuštěného programu. A je to...
Jinak tato poradna už není dávno, co bývala. Chcete zjistit, třeba jak se mění kolo u auta a mocní rádci potřebují znát přesný typ automobilu, číslo motoru, barvu a kolik má najeto, přitom stačí napsat prostě postup výměny kola, jako nás učili v autoškole. Už sem chodit nebudu, odpovědi jsou tady na stejné úrovni, jako bych se zeptal náhodně chlapů v hospodě u piva... Půlka neví vůbec o čem je řeč a to co říkám jim přijde zcela chaotické, druhá půlka mi poradí koupit si tank a někdo od někud ze zadu zařve, ať si zadám do googlu "výměna kol u automobilu"
čímž mi vlastně říká, ať neotravuji a najdu si to sám... zdar
pi*

Tvůj postup mi napsal "Invalid switch - "/affinity"".

Tak alespoň už víme jak uplatňuješ svojí vděčnost.

mtan
hodnocení

Tak jste něco udělal blbě, mě to v pohodě fachá, ověřoval jsem to a opravdu je vše tak, jak má být, postup je tedy správný.
Vděčnost jako za co? Na poradnu lidi píšou kvůli tomu, aby jim někdo poradil, toho jsem se už po x-té nedočkal. Ano, když chcete vědět nějaké úplně základní věci, nebo rady "ze života", to ano, ale cokoliv náročnějšího vyřeší zřejmě pouze strýček Google... Mějte se

Ono je to ruku v ruce se zdejší povolenou anonymitou... čím hloupější dotazy anonymní tazatelé pokládají, tím více jim "drsněji" anonymní rádcové odpovídají. Pokud se někdo půjde zeptat třeba na vrchní soud kolik je hodin, tak vězte, že mu i ten vrátný, co to zaslechne řekne něco nepěkného... ale to nemá s odborností zbylého soudu co dělat. A pokud se Vám to nelíbí, stěžujte si na vrátného, ne na instituci. A pokud do IT poradny mohou odpovídat i uživatelé, co se jen kousek vedle ptají na podobnou "prkotinu" tak se nemůžete divit. Ptáte se zadarmo a radí se tu zadarmo, takže je spíš na zvůli rádců, zda chtějí "pracovat" zadarmo i o víkendu...Pokud jste se už opakovaně nedočkal odpovědi, nejspíš to bylo tím, že na vás ostatní po vašem výbuchu emocí už třeba neměli náladu.

pi*

mtan: Co mám blbě, poraď.

e:Work>start /high /affinity 1 calc.exe
Invalid switch - "/affinity".

e:Work>

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]