Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Disk v jednotce musí být naformátován

Od: elisa24® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, když chci otevřít flashku, objeví se: Disk v jednotce musí být před použitím naformátován . Jak z toho prosím dostat soubory? Zkoušela jsem minitool partition wizard 11, ale když to data najde, nejde je obnovit, že není plná verze. Zkoušela jsem také Partition recovery, ale po doběhnutí to stále nejde otevřít. Našla jsem tenhle návod:

1. Stáhněte si MiniTool Partition Wizard verze 8 a vyšší (doporučuji cracknout Pro verzi nebo si stáhnout aktivovanou portable)

2. Po spuštění se vám zobrazí všechny připojené disky (i ty s chybou). klikněte na ten vadný pravým tlačítkem a z nabídky vyberte "Check File System"

3. Spustí se nové okno a tam vyberte možnost "Check & fix detected errors"a klikněte na spustit. Projede se test disku a opraví se všechny chyby. Doporučují to nechat projít dvakrát. V druhém průchodu by to již nemělo vypsat žádné detekované chyby, pokud ano, je chyba jinde.

4. Have a fun.

Zdroj

ale nemůžu najít Check File System. Děkuji

Disk v jednotce musí být naformátován

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zkus recuvu nebo photorec zdarma, nezasereš si pc pofiderním warezem. Flashku před vyškubnutím z portu vždy ručně odpoj od systému, vyhneš se podobným problémům.
Pokud nebude systém chtít odpojit, počítač vypněte, odpojite po vypnutí bezpečně. Taky se dá při spuštění systému Linux ve verzi spuštěné z CD.. ale někdo nemá CD-ROM
hodnocení

Včera jsem pc vypnula a pak jsem vyndala USB. Tu flashku jsem dala dneska do pc počtvrté.

hodnocení

1x

Pokud se budete řídit návodem,co jste sama vložila "klikněte na ten vadný pravým tlačítkem a z nabídky vyberte "Check File System" tak check file system najdete ...

Disk v jednotce musí být naformátován #2

praivo2
hodnocení

0x

Když se tohle stane, tak je většinou flashka KO. Zkus TestDisk, nějaká data by z ní dostal mohl, ale zaručit ti to nemůžu... Pak ji můžeš zkusit naformátovat, ale je dost velká šance, že se jedná o HW chybu a ani to nepůjde (mně jich takhle odešlo několik). A i pokud se ti to povede, doporučuji flashku vyměnit a na tuto už nedávat důležitá data, protože šance, že o ně přijdeš zase, je celkem velká.

Pro jistotu také doporučuji ve Windows nastavit u USB úložišť optimalizaci pro rychlé odebrání (místo optimalizace pro rychlost) - OS tak všechna uložená data zapíše okamžitě a případné nepoužití příkazu "vysunout" tak nebude problém.

hodnocení

Děkuji za rady, nepovedlo se mi to obnovit, už jsem si pro ta data zašla znova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]