Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Probmém s Thunderbirdem - nejde nic

Od: demi odpovědí: 10 změna:

zdravím, najednou se Thunderbird šprajcl a nepřijímá ani neodesílá. Už jsem jej odinstaloval a stáhl a znou instaloval, přepsal jsem profiles a nic se nezměnilo. Když volám stažení pošty tak říká že spojení bylo obnoveno ale poštu nestáhne a vím že na serveru pošta je

při pokusu něco odeslat mi oznámí : Cannot connect to SMTP server 213.46.255.60 (213.46.255.60:25), connect error 10013. Nevím co to znamená. Na pomoc Thunderbird se nechci registrovat,

můžete mi poradit? mám W7, děkuji moc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Nemůže se spojit s mailovým serverem. Někde jsem zahlédnul, že chyba 10013 by mohla být způsobena antivirem/antispamem/firewallem či podobným neřádem, který Thunderbirdovi nepovolí spojení. Možná bych ty ochrany zkusil na chvilku vypnout, aby se příčina potvrdila, nebo vyvrátila. Pak bych je zas zapnul a řešil to dál.

demi
hodnocení

díky, zkusil jsem obojí a žádná změna.

svatoslav
hodnocení

2x

Ano, mám také "sedmičky" a co byla nová aktualizace TB, tak mi nešla odeslat pošta resp. přílohy...

Také jsem nechtěl nezabezpečený přenos, různě jsem přepisoval čísla portů - zrada, TB se následně odmítal připojit k SMPT serveru poskytovatele

Neměnil jste čísla portů, zabezpečené a nezabezpečené připojení? Ověřte, zda na Thunderbirdu (nastavení účtu) má v tabulce tyto údaje pro p ř í j e m pošty:

Adresa serveru: pop3.atlas.cz port 110

Zabezpečení spojení: žádné

Způsob autentizace: heslo, nezabezpečený přenos

Totéž musí být i u odchozí pošty... Ověřte, co tam máte za hodnoty?

Jinak ještě u TB zkusit starou verzi... nebo vypnout antiviry a firewally... nebo zkusit "Bod obnovy"... ale to je zbytečně přehnaný zákrok/řešení

demi
hodnocení

mám UPC a nastaven smtp.karneval port 25, ale s tím jsem nic nedělal, protože neznám souvislosti a důsledky. Pošta běhala naposled 5.3 a nejsem si vědom žádných zásahů do systému, pouze instalace Geosetter, to s poštovním servrem by souvislost mít nemělo.

hodnocení

2x

zadejte na adrese upc.cz/... svou adresu a zjistěte, zda není ve vaší lokalitě problém. Onen smtp server normálně žije a odpovídá. Zkuste, co napíše Vám.

Start -> napsat "přidat"-> vybrat z vyhledaných programů "přidat a odebrat programy"-> v novém okně vlevo "zapnout nebo vypnout funkce"-> v novém okně nainstalovat "Klient služby telnet"

Start -> napsat "cmd" -> enter -> telnet 213.46.255.60

hm*

Tohle ten server zahodí. Je potřeba napsat "telnet 213.46.255.60 25" nebo "telnet 213.46.255.60 110" (bez uvozovek). Jinak je rada yakuba dobrá.

demi
hodnocení

je zajímavé že když chci stáhnout poštu z kteréhokoli servru tak pouze oznámí že "spojení bylo obnoveno " ale poštu nestahuje. Je někde v nastavení nějaká volba o činnosti po připojení?

děkuji

svatoslav
hodnocení

0x

Ano, možná tam máš IMAP příchozí poštu, to vlastně zprávy zobrazí a nestáhne do PC... musíš mít u příchozí v nastavení protokol pop3

Zkontroluj si nastavení ve svém Thunderbirdu a napiš, jak to bývalo dřív, to nebyly s příjmem/odesíláním pošty pomocí programu Thunderbird žádné potíže? Kdy začaly?

demi
hodnocení

kde se dá ten IMAP změnit?

demi
hodnocení

díky všem za rady a trpělivost, bylo to ve firewallu. vyřešeno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]