Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpomalování Androidu

Od: martindz® odpovědí: 11 změna:

Tablet Lenovo s Androidem se spomaluje a spomaluje. Nevíte co s tím?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Problém je v základní konfiguraci tabletu a neustálým zdokonalováním aplikací a automatickou instalací ...

Před 3 roky jsem koupil tablet lenovo, který má jen 1GBramky - na video to stačilo. Jenže postupné aktualizace všeho z toho udělaly těžítko. Dnešní "tovární nastavení" znamená i automatickou aktualizaci desítky programů, neustálé upgrady a zahlcení je zpět.

Pokud jste na tom podobně a nechcete to vyhodit, vypnete si wifi po továrním nastavení a následně zakážete většinu aktualizací.

doplněno 09.04.19 16:35:

Můžete pro lepší rady uvést přesný typ tabletu?

doplněno 13.04.19 14:15:

Nepotěším vás:

1,0 GHz, 512 MB operační paměti RAM

To znamená, že s bídou zvládá vlastní systém, který už i tak je zastaralý a většina aplikací či her na nich už nerozjedete.

Tento tablet lze použít jako čtečku knih - pokud možno dát tovární nastavení, všechny nepotřebné aplikace odinstalovat a zakázat aktualizace...

hodnocení

Děkuji. Zkusím to. Jsem na to zvědav.

hodnocení

Tablet mám u rodičů. Zjistím to zítra a napíši k večeru.

hodnocení

Tablet napíši až zítra. Bohužel dnes jsem v práci. jinak moc děkuji, že se snažíte mi pomoci.

hodnocení

Tak dávám typ a model tabletu. Lenovo Idea Tab A1000L-F, verze Androidu 4.1.2.

hodnocení

Děkuji za vysvětlení problému. Né, že bych s počítačem neuměl, ale jen jako uživatel. Vím, že existuje RAM a další paměť, ale nároky systému neznám. On je právě ten problém, že to pomalu načítá i stránky Seznamu a pomalu to načítá i jednotlivé stránky. Jinak bych ani aplikace nepotřeboval. Takže do továrního nastavení a zablokovat aktualizace. Poté by mohl fungovat jen na prohlížení internetu obstojně, že?

hodnocení

Omlouvám se. Už jste mi vlastně odpověděl. Moc děkuji.

hodnocení

2x

Restartovat do továrního nastavení a nainstalovat jen používané aplikace.

Když pominu fakt, že jsou uživatelé, kteří si musí nainstalovat každou blbost, tak je to tím, že aplikace se neustále vyvíjejí a obvykle zvětšují... a tím pádem jsou náročnější na hardware. Takže u dva roky starého telefonu či tabletu je aplikace se stejným názvem, ale klidně zabírá jednou tolik místa a vyžaduje více prostředků než kdysi.

hodnocení

Už jsem to jednou dával do továrního nastavení a aplikací tam je asi šest. Jsou nově stažené. Místa v paměti je dostatek, tak nevím.

Jak už jsem psal... aplikace jsou aktualizované, ale hardware zůstal stejný... proto se to zpomaluje.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud jde jen o pomalé načítání stránek v prohlížeči, tak by mělo pomoci tento pravidelně čistit (jeho mezipaměť a cookies, resp. vymazat data o prohlížení - bude to někde v Aplikace a tam najít název toho prohlížeče). Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]